Στον …χορό των κινητοποιήσεων και η ΟΕΝΓΕ- Όχι στο ασφαλιστικό από την ΑΔΕΔΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό, αποφάσισε και η ...συμπολιτευόμενη ΟΕΝΓΕ που κάλεσε χθες όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια τα οποία θα διεξαχθούν μεθαύριο Πέμπτη.

Μια μέρα πριν από την έλευση των συνέδρων της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα για τις εκλογές της Ομοσπονδίας, καλούν σε απεργία και συμμετοχές σε συλλαλητήρια.

Αιτία, το νέο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό το οποίο οι γιατροί δεν μπορούν με τίποτα να «καταπιούν» και στο αυτό είναι ε΄να σημείο στο οποίο συμφωνούν όλοι. Του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, των αριστερών παρατάξεων αλλά και της ΝΔ.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό στις 7 Απριλίου Η ΟΕΝΓΕ έχει προκρίνει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση και την έναρξη διαλόγου για ένα δίκαιο, αναλογικό και
βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε λοιπόν τη συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην πανελλαδική απεργία, που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ στις 7 Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους γιατρούς να λάβουν μέρος στις πορείες και τα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα.

Για το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.           ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ