Στον αέρα σήμερα οι θέσεις που θα καλυφθούν με την κινητικότητα! Πότε μπαίνουν στον «πάγο» οι εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι θέσεις που θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Υγείας και θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ερωτήματα προκαλεί η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη ότι σήμερα θα ανακοινωθούν μέσω ΦΕΚ οι θέσεις που θα προκηρυχθούν στο ΕΣΥ και θα καλυφθούν από τους εργαζόμενους που θα μπούνε σε κινητικότητα.

Η προκήρυξη των θέσεων φαίνεται να γεννά ερωτηματικά σχετικά με το αν τελικά οι 1835 εργαζόμενοι των νοσοκομείων θα επαναπροσληφθούν και άρα δε θα έχουν τα ίδια εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Μπορεί οι θέσεις σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας να είναι περισσότερες από αυτές που θα εκκενωθούν μέσω της κινητικότητας, παρ αυτά οι εργαζόμενοι ανησυχούν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως επέμενε για ακόμη μία φορά ότι οι θέσεις είναι περισσότερες: “ για να πειστεί και ο τελευταίος ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς την ενδεχόμενη απόλυση κάποιου”.

Η διαθεσιμότητα του προσωπικού αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών στο ΑΣΕΠ όπως διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητα η οποία αναμένεται να κρατήσει 15 ημέρες με βάση τις προβλέψεις του υπουργού Υγείας.

“Μέχρι τέλη του μήνα θα είναι όλοι στη δουλειά τους” διαβεβαιώνει ο κ.Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Crash test φαρμάκι για Άδωνι με την τρόικα! Τι θα πει στους δανειστές για τα μέτρα στο φάρμακο

Ουρές για …3 εξετάσεις! Δωρεάν εισιτήριο υγείας αλλά με το σταγονόμετρο

Μπλόκο από τους εργαζόμενους στο υπουργείο υγείας.Συνεχίζεται το μπαράζ κινητοποιήσεων

SOS από ΓΣΕΕ για το Ερρίκος Ντυνάν! Έναν χρόνο απλήρωτοι οι εργαζόμενοι