Στον αέρα ακόμη οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Στα δικαστήρια για τα ιδιωτικά τους ιατρεία

  • Iatropedia
Μπορεί το περιβόητο ΠΕΔΥ να έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό, μέχρι σήμερα όμως συνεχίζει να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

Εκτός από τις ελλείψεις προσωπικού τα πολυιατρεία διαθέτουν γιατρούς που είναι ακόμη στα δικαστήρια σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Κάποιοι μάλιστα που έχουν κερδίσει τις πρώτες δίκες έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους μέχρι να οριστικοποιηθούν οι δικαστικές αποφάσεις.

Τις ημέρες αυτές πάντως θα πρέπει να τεθεί η ισχύ δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΠΕΔΥ που διατηρούν ακόμη το ιατρείο τους θα πρέπει να το κλείσουν έως τις 4 Νοεμβρίου. Γι αυτό και ο ΙΣΑ ζητά παράταση προθεσμίας πέραν των 10 ημερών για τους ιατρούς του ΠΕΔΥ που θα πρέπει να βάλουν λουκέτο στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Με έγγραφό του προς τον Διοικητή της 1ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Σταύρο Πεντέα ζητά ενόψει της εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σημειώνει:

«θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προθεσμία που θέτετε στους ιατρούς, προκειμένου να διακόψουν το ελευθέριο επάγγελμα τους, έχει τεθεί από εσάς στις δέκα εργάσιμες ημέρες , οπότε εκπνέει την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014. Την Τρίτη όμως 4 Νοεμβρίου 2014 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπιδων (κτίριο 9 αίθουσα 16) θα εκδικαστεί η τακτική αγωγή των ιατρών κατά της ΔΥΠΕ, οπότε και επί της έδρας θα ζητηθεί από τους ιατρούς η χορήγηση νέας προσωρινής διαταγής για μη κλείσιμο των ιατρειών τους.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι σε περίπτωση χορήγησης της προσωρινής διαταγής θα επικρατήσει μεγάλη αναστάτωση για τους ιατρούς, ως εκ τούτου σας καλούμε όπως θέσετε προθεσμία πέραν των δέκα ημερών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν η Χρυσή Αυγή φορά ιατρική ποδιά! Τι συνέβη με τον επικεφαλής της παράταξης της Χ.Α.

Άγριες κόντρες για το νέο προεδρείο του ΙΣΑ! Πως μοιράζεται η τράπουλα

Όταν ο εμβολιασμός στα παιδιά αργεί! Δείτε σε ποια ηλικία πρέπει να γίνονται οι εμβολιασμοί

Φωτιά στην κυβέρνηση από τις…προσλήψεις Γρηγοράκου! Όλο το παρασκήνιο