Στο σκαμνί συνδικαλιστές που εμπόδισαν αιμοδοσία του μίσους το 2013

  • Iatropedia
Στο σκαμνί κάθονται στις 15 Οκτώβρη συνδικαλιστές εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σάμου, οι οποίοι είχαν εμποδίσει τον Απρίλιο του 2013 "αιμοδοσία μόνο για Έλληνες" που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή. Την είδηση μεταδίδουν στην ιστοσελίδα τους, ygeianet, οι νοσοκομειακοί γιατροί.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως αναφέρεται, οι εργαζόμενοι που διώκονται είναι η τότε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Ουρανία Μιτσάκη Αποστόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και πρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Σταμάτης Φιλιππής και ο τότε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευομένων γιατρών του Νοσοκομείου, Νίκος Μπαρμπατζάς.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ότι ερωτηματικά προξενεί η στάση της τότε διοικήτριας του Νοσοκομείου, Βασιλείας Πατλάκα-Σίδερη, «η οποία αντί να αποτρέψει η ίδια μια τέτοια αιμοδοσία όπως της είχαν ζητήσει συνδικαλιστές, σωματεία και φορείς του κινήματος σε συνάντηση στο γραφείο της μέρες πριν, αντί έστω να στηρίξει την θέση ότι η αιμοδοσία πρέπει να γίνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, έπειτα από αναφοράς της στον εισαγγελέα Σάμου, ζήτησαν μαζί με τον αρχιχρυσαυγίτη της Σάμου τη δίωξη των συνδικαλιστών».

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου νομού Σάμου, μάλιστα, καταδικάζει «την ποινικοποίηση του αντιρατσιστικού αγώνα συνδικαλιστών και φορέων της Σάμου, σέρνοντας τους σε δίκη, επειδή κινητοποιήθηκαν για να μην γίνει η φασιστικής και ρατσιστικής έμπνευσης αιμοδοσία μόνο για Έλληνες που είχε διοργανώσει τον Απρίλη του 2013 η ναζιστική και δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, σε όλη την Ελλάδα».