Στο πόδι τα νοσοκομεία για τις διαθεσιμότητες των οδηγών! Πως θα μεταφέρονται ασθενείς υλικά

  • Iatropedia
Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων με τη διαθεσιμότητα των οδηγών που κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη θα ξεκινήσει στις 9 Απριλίου

Φόβους ότι μετά τη διαθεσιμότητα των οδηγών θα έρθουν οι απολύσεις ώστε να γίνουν συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες εκφράζουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων. Σύμφωνα μάλιστα με το Σωματείο των Εργαζομένων του Ευαγγελισμού το κέρδος θα είναι μεγάλο δεδομένου ότι μόνο για τη μεταφορά μίας φιάλης αίματος το κόστος είναι 20ευρώ ενώ καθημερινά μεταφέρονται τουλάχιστον 100 φιάλες.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ευαγγελισμού Ηλίας Σιώρας: «Πάνω από 1000 οδηγοί πανελλαδικά οι οποίοι καλύπτουν πάγιες – διαρκείς κι επείγουσες ανάγκες, κρίσιμες για τη λειτουργία του νοσοκομείου (μεταφορά ασθενών, αίματος, οργάνων κ.λπ.), τίθενται σε διαθεσιμότητα και μάλιστα μερικοί για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες.

Αυτό ανοίγει τον δρόμο για μαζικές απολύσεις υγειονομικών και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες ότι επίκειται άμεση εκχώρηση των ανωτέρω λειτουργιών σε ιδιωτικές εταιρείες με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα και ασφάλεια των υπηρεσιών καθώς και για το κόστος τους που θα μετακυλισθεί στους ασθενείς».

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού θεωρούν δεδομένο ότι οι υπηρεσίες αυτές θα δοθούν σε ιδιώτες καθώς όπως σημειώνει το Σωματείο του Ευαγγελισμού: « Ήδη από την παράσταση που έγινε στη Διοίκηση του Ευαγγελισμού έγινε ολοφάνερο ότι οι ανάγκες σε μετακινήσεις που έκαναν οι οδηγοί του Ευαγγελισμού θα εκχωρηθούν σε ιδιωτική εταιρεία (γνωστή από παλιά με παρόμοιες δραστηριότητες) με τεράστιο κόστος για το νοσοκομείο και τους ασθενείς».

Και το ζήτημα είναι ότι στο μεσοδιάστημα της διαθεσιμότητας τα νοσοκομεία θα βρεθούν στον αέρα καθώς φαίνεται πως οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν με τη μεταφορά οδηγών από το ΕΚΑΒ δεδομένου ότι δεν επαρκούν. Άλλωστε οι οδηγοί των νοσοκομείων μεταφέρουν από ασθενείς μέχρι τρόφιμα, υγειονομικά υλικά αλλά και άλλα είδη κρίσιμα για τη λειτουργία του ΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ΠΕΔΥ βλάπτει σοβαρά και την ψυχική Υγεία! Από τι πάσχουν οι Έλληνες εν μέσω μνημονίων

«Στεγνώνουν» τα νοσοκομεία από τη διαθεσιμότητα των γιατρών του πρώην ΙΚΑ! Τι λένε οι γιατροί

Από τα Κέντρα Υγείας στο ΠΕΔΥ! Άρον άρον μεταφορά γιατρών για να καλυφθούν τα κενά

Τελικά το υπουργείο Υγείας θα μας …ψεκάσει!