Στο ΠΕΔΥ με δικαστική απόφαση! Πως θα εργάζονται οι γιατροί που κέρδισαν στα δικαστήρια

  • Iatropedia
Άλλον έναν πονοκέφαλο έχει να αντιμετωπίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την έναρξη λειτουργίας των πολυϊατρείων καθώς σχεδόν οι μισοί γιατροί κέρδισαν τις πρώτες προσφυγές στα δικαστήρια. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Περίθαλψη με ..δικαστική απόφαση θα παρέχουν κυρίως στα πολυιατρεία της Αττικής όσοι γιατροί κέρδισαν τις πρώτες μάχες στη δικαιοσύνη! Ειδικότερα πάνω από 700 γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ που είχαν κάνει αίτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής, η αίτησή τους έγινε δεκτή κι έτσι το ΠΕΔΥ και ο ΕΟΠΥΥ οφείλουν να τους απασχολούν και να τους μισθοδοτούν πλήρως μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων η οποία προσδιορίστηκε για τις αρχές Απριλίου.

Την ημέρα εκείνη θα ζητήσουν από το δικαστήριο την παράταση της προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση απόφασης που εκτιμάται σε 2 με 3 μήνες.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι σχεδόν οι μισοί γιατροί θα πρέπει να επαναπροσληφθο'ύν με τους ίδιους όρους που απασχολούνταν στο παρελθόν.

Όσοι κέρδισαν στη δικαιοσύνη θα εργάζονται όπως και πριν στο ΙΚΑ δηλαδή μόλις 5,5 ώρες σε αντίθεση με τους υπόλοιπους γιατρούς που θα έχουν 8ωρο με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του ΠΕΔΥ. Τα νέα αυτά δεδομένα δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία των πολυιατρείων καθώς το προσωπικό θα εργάζεται με …δύο ταχύτητες με ότι αυτό σημαίνει.

Μ αυτά και μ αυτά οι περισσότεροι γιατροί δεν έχουν κλείσει τα ιδιωτικά τους ιατρεία και δηλώνουν ότι θα το πράξουν όταν θα προσληφθούν στο ΕΣΥ μετά την αξιολόγηση τους που θα ξεκινήσει σε οκτώ μήνες.

Πάντως τα νέα δεδομένα ανατρέπουν τους προγραμματισμούς Άδωνι ο οποίος επιδιώκει στο μέλλον οι μονάδες υγείας να λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Και πως να γίνει άλλωστε αυτό όταν ειδικά στην περιφέρεια σε ορισμένα πολυιατρεία δεν υπάρχουν ειδικότητες ούτε για δείγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα «παζάρια» για τις νέες συμβάσεις γιατρών-ΕΟΠΥΥ! Νέα πρόταση Άδωνι

Χρυσά “μπόνους” για γιατρούς δύο ταχυτήτων! Οι τυχεροί και οι άτυχοι των συνεδρίων

Εκτός Ντυνάν ο Ανδρέας Μαρτίνης!

Μπάχαλο η πρώτη ημέρα στο ΠΕΔΥ! Όλα τα παρατράγουδα