Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου «Αγία Σοφία» και Ωνάσειο για τους θανάτους παιδιών!

  • Iatropedia
Στα χέρια ειδικού εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περνά πλέον όλη η υπόθεση του λουκέτου του παιδοκαρδιοχειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία αλλά και η μεταφορά παιδιών για επεμβάσεις στο Ωνάσειο το οποίο κατηγορείται από γονείς παιδιών ότι ευθύνεται για θανάτους βρεφών που δε χειρουργήθηκαν έγκαιρα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε προκειμένου η όλη υπόθεση να εξετασθεί συνολικά δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη διάφορες δικαστικές έρευνες μετά από μηνύσεις και αγωγές γονέων που έχασαν τα παιδιά τους.

Η αναφορά του συλλόγου γονέων έγινε δεκτή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου χθες και έτσι θα ορισθεί ειδικός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προκειμένου να συντονίσει όλες τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη.

Η έρευνα που θα γίνει θα είναι σε βάθος καθώς θα εξετασθούν όλα τα στοιχεία τόσο για το λουκέτο στην καρδιοχειρουργική κλινική του Αγία Σοφία όσο και για τις μεταφορές μικρών ασθενών στο Ωνάσειο το οποίο κατηγορείται από γονείς ότι δεν αναλάμβανε τα παιδιά τους έγκαιρα με αποτέλεσμα αυτά να χάσουν τη ζωή τους.

Να σημειωθεί ότι η παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική του Αγία Σοφία άνοιξε κα πάλι τις πόρτες της πριν λίγες ημέρες αλλά υπολειτουργεί καθώς δε γίνονται βαριά χειρουργεία δεδομένου ότι η εντατική παραμένει κλειστή για άγνωστους λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ουρές για μια θέση στο ΕΣΥ! Ατελείωτες αιτήσεις για θέσεις διοικητών

Βγήκαν οι νέες τιμές στα φάρμακα! Ποια γίνονται πιο ακριβά. Παραδείγματα

Στην αναμονή οι γιατροί για χρήματα του ΕΟΠΥΥ! Επιστολή διαμαρτυρίας

Σιαμαία κοριτσάκια με κοινό εγκέφαλο και κοινές σκέψεις. ΒΙΝΤΕΟ

10 φυσικοί τρόποι για να μην μυρίζει το στόμα σας άσχημα

Κριθαράκι στα μάτια; Γιατί βγαίνει; τι πρέπει να κάνουμε;