Στο κόκκινο οι γιατροί για τις απειλές Άδωνι για διακοπή σύμβασης με ΕΟΠΥΥ! Πως αντιδρούν

  • Iatropedia
Δε φθάνει που η πολιτεία χρωστά αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ ακόμη και για υπηρεσίες που παρείχαν εδώ και χρόνια, το ιατρικό σώμα δέχεται πλέον και προειδοποιήσεις στην περίπτωση που προχωρήσει σε επισχέσεις για να διεκδικήσει τα χρήματά του ή χορηγήσει επώνυμο φάρμακο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Λάδι στη φωτιά φαίνεται ότι έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τις πρόσφατες δηλώσεις του για τους γιατρούς.

Ο υπουργός υγείας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Star και στον Ν.Χατζηνικολάου δήλωσε πως οι γιατροί που θα κάνουν επισχέσεις θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο να διακοπεί η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Γιατροί αλλά και άλλοι πάροχοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους ενώ για καταστρατήγηση ενός συνταγματικού δικαιώματος κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ και συμπληρώνει: «Ας καταλάβει ο Υπουργός Υγείας ότι απευθύνεται σε πολίτες δημοκρατικής χώρας και όχι σε υπηκόους τριτοκοσμικού καθεστώτος !»

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) από την άλλη σημειώνουν: «επιδίδεται καθημερινά σε απειλές, ύβρεις και απεγνωσμένη προσπάθεια να δικαιολογήσει όσα οικτρά διαπράττει, διαλύοντας και τα τελευταία ψήγματα δημόσιας υγείας που έχουν απομείνει στη χώρα».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τη σειρά του αναφέρεται στις δηλώσεις Άδωνι ο οποίος κάλεσε τους ασθενείς να αλλάξουν θεράποντα ιατρό, όταν αυτός τολμήσει να συνταγογραφήσει πρωτότυπο φάρμακο. «Όλοι οι γιατροί μέλη του ασκούν την Ιατρική μέσα σε ένα κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που ευτυχώς έχει ακόμα η Ελλάδα».

Και συμπληρώνει: «Ο ΙΣΑ ζητά από το Υπουργείο Υγείας, από την Τρόικα, αλλά και από οποιονδήποτε λογιστή των δανειστών μας, να σεβαστεί όχι μόνο τις ιατρικές σπουδές και το λειτούργημα που ασκεί το Ιατρικό Σώμα, αλλά και τις επιλογές ευθύνης για τη ζωή των ασθενών που οριοθετεί η ιατρική πράξη που λέγεται χορήγηση φαρμάκων όπως ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες».

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους γιατρούς αλλά και σε όλους τους παρόχους 800 εκατ. ευρώ από το παρελθόν αλλά και άλλα 500 εκατ. από τη φετινή χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για θεραπεία στο εξωτερικό με το αζημίωτο! Πως ασθενείς προωθούνται ακόμη εκτός Ελλάδος

Για «φύλλο πορείας» 900 εργαζόμενοι των νοσοκομείων της περιφέρειας! Πότε ξεκινά η κινητικότητα

Προς μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα! Προειδοποιούν με επίσχεση

Και ο γιατρός θέλει το …αγροτικό του! Υποχρεωτικό ξανά και με ποινές