Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση για τα ΜΥΣΥΦΑ: Παραίτηση Κουρουμπλή ζήτησε ο Κ. Θεοδοσιάδης

  • Iatropedia
Να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Υγείας κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, όταν ο υπουργός δήλωσε ενώπιον της αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου ότι διαφωνεί με την κυβερνητική πρόταση περί διάθεσης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο κ. Κουρουμπλής προσπάθησε να δικαιολογήσει την κυβερνητική επιλογή αναφέροντας ότι πρόκειται για προϊόν διαπραγμάτευσης για τη σωτηρία της χώρας…

Ο κ. Θεοδοσιάδης απάντησε όμως ότι «τα ίδια ακριβώς λόγια και επιχειρήματα ακούγαμε από τους μνημονιακούς υπουργούς κ.κ. Βορίδη, Γεωργιάδη, Σαλμά και Λοβέρδο…».

Παράλληλα παρουσιάστηκαν στον υπουργό Υγείας ερωτήσεις στη Βουλή, τις οποίες είχε καταθέσει ο ίδιος ως βουλευτής της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα υπέρ της διάθεσης ΜΥΣΥΦΑ αποκλειστικά και μόνο από τα φαρμακεία, οι οποίες σήμερα όμως αγνοούνται, όπως επίσης και έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που είναι κόλαφος για τις προτεινόμενες κυβερνητικές αποφάσεις.

Η αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επεσήμανε επίσης τους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία που προκύπτουν από την ελεύθερη πώληση φαρμάκων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ… Μάλιστα ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης δήλωσαν στον κ. Κουρουμπλή ότι η απόφαση αυτή καθώς και άλλες ενδεχομένως παρόμοιες αποφάσεις, εάν εν κρυπτώ προετοιμάζονται, αποτελούν αιτία πολέμου για τον κλάδο.

Τέλος με ιδιαίτερη ένταση προβλήθηκε και το ηθικό ζήτημα «εμπαιγμού του κλάδου που τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, λάμβανε διαβεβαιώσεις για τα αντίθετα από αυτά που εν τω μεταξύ διαπραγματεύονταν με την τρόικα».