Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής το υπουργείο Υγείας

  • Iatropedia
Το βαθιά κοινωνικό, ανθρωπιστικό του ρόλο θα αναδείξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα το υπουργείο υγείας που μαζί με το Παιδείας και το Εργασίας θα καταβάλλουν προσπάθεια για στοχευμένες δράσεις ανακούφισης από την οικονομική κρίση...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η υγειονομική περίθαλψη των απόρων και ανασφάλιστων πολιτών που πληθαίνουν συνεχώς, η φροντίδα των χιλιάδων εξαθλιωμένων προσφύγων που φτάνουν στα νησιά μας και από εκεί στην ηπειρωτική χώρα, η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και τω τοπικών κοινωνιών είναι μερικά από τα επιμέρους θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Υγείας.

Αλλά επειδή κανείς δεν θα λειτουργεί αυτόνομα και χωρίς συνεργατικότητα κατά εντολή του κ. Τσίπρα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με αυτές των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας ώστε να γίνουν συντεταγμένα συγκεκριμένες δράσεις.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, «θα συστήσουμε τρεις βασικούς κύκλους κυβερνητικού σχεδιασμού και συντονισμού. Κύκλους διυπουργικής επαφής ώστε να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα και ταυτόχρονα να εκπονείται ένας συμπαγής κυβερνητικός σχεδιασμός νομοθετικών αλλά και άλλων παρεμβάσεων» οι οποίοι είναι:

– Ο πρώτος κύκλος αφορά το ΚΥΣΟΙΠ, Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, στο οποίο θα συμμετέχουν τα οικονομικά και παραγωγικά υπουργεία. Ρόλος του θα είναι ο σχεδιασμός και υλοποίηση μεταρρυθμίσεων για τον μεγάλο παραγωγικό σχεδιασμό της ελληνικής κοινωνίας.

– Ο δεύτερος κύκλος θα είναι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, στο οποίο θα συμμετέχουν τα υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Παιδείας και θα έχει στόχο τον συντονισμό των πολιτικών για τη στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους.

– Ο τρίτος κύκλος του κυβερνητικού συντονισμού θα είναι το ΚΥΣΕΑ, το οποίο δεν θα συνεδριάζει μόνο για να παίρνει αποφάσεις, αλλά για να χαράζει πολιτική και στρατηγική.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

https://www.newsit.gr/politikh/Tsipras-se-ypoyrgoys-Den-eiste-monimoi-Afiste-tis-tileoptikes-emfaniseis-kai-doylepste/433254