Στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ο Σταμάτης Βαρδαρός

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε το πρωί ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός.

Στελέχη του ΚΕΘΕΑ ξενάγησαν τον κ. Βαρδαρό σε όλους τους χώρους και ιδιαίτερα στις παραγωγικές μονάδες, το λιθογραφείο «ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ», το Ξυλουργείο και το Αγρόκτημα, ενημερώνοντάς τον για τις δραστηριότητές τους.

«Ζήτησαν υποστήριξη για την εργασιακή επανένταξη των ωφελούμενων των προγραμμάτων απεξάρτησης και ήδη βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ΟΑΕΔ ώστε να προκύψει πρόγραμμα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να κατευθυνθούν κυρίως σε δομές του συστήματος υγείας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαρδαρός, συμπληρώνοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αναμένεται να είναι έτοιμο φέτος ή στις αρχές του 2019.

Το βασικό

«Βασικό ωστόσο», συνέχισε, «είναι ο δημόσιος τομέας να στηρίξει τις παραγωγικές μονάδες του ΚΕΘΕΑ που έχουν αυξημένο κοινωνικό αντίκρυσμα και, γιατί όχι, να γίνει πελάτης του Ξυλουργείου και της τυπογραφικής μονάδας».

 

 

Νωρίτερα, ο κ. Βαρδαρός επισκέφθηκε το 18ο Δημοτικό Σχολείο στη Νικόπολη, όπου εξελίχθηκε δράση αγωγής υγείας, με την προσφορά ενός υγιεινού πρωινού στους μαθητές.