Στο έλεος τα νοσοκομεία! Χωρίς υλικά από την Παρασκευή

  • Iatropedia
Τα υπέρογκα χρέη του ΕΣΥ αλλά και του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας αλλά και τους προμηθευτές έχουν μετατρέψει τη δημόσια υγεία σε έναν γίγαντα με σπασμένα πόδια που είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Πλέον και οι προμηθευτές ιατρικών ειδών σταματούν να δίνουν τα υλικά τους χωρίς να πληρώνονται. Μπλόκο σε 8 νοσοκομεία.

Όλα τα είχε το ετοιμόρροπο ΕΣΥ που δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει ούτε τα απλά περιστατικά, το εμπάργκο των προμηθευτών του έλειπε. Οι προμηθευτές ιατρικών ειδών ξεκινούν το δικό τους χορό των κινητοποιήσεων και από την Παρασκευή σταματούν να δίνουν υλικά εάν δεν παίρνουν μετρητά ενώ για 8 μεγάλα νοσοκομεία προχωρούν στην πλήρη διακοπή των παραδόσεων των προϊόντων τους.

Πρόκειται για 8 νοσοκομεία που παρουσιάζουν υπέρογκες καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλών. Τα νοσοκομεία αυτά είναι ο Ευαγγελισμός, η Αγία Όλγα στη Νέα Ιωνία, το Αττικό, το Σισμανόγλειο, το Τζάνειο, το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το νοσοκομείο Ρόδου και το νοσοκομείο Καλαμάτας.

Συνολικά τα νοσοκομεία οφείλουν στις εταιρείες του κλάδου 200 εκατ. ευρώ εδώ και 1,5 χρόνο χωρίς να υπολογίσει κανείς και τις παλαιές οφειλές του 2009.

Να σημειωθεί ότι αν οι εταιρείες προχωρήσουν πράγματι στη διακοπή της προμήθειας τότε τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα δεδομένου ότι ήδη σήμερα παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις υλικών καθότι οι παραγγελίες γίνονται με το σταγονόμετρο για λόγους …οικονομίας.

Δήμητρα Ευθυμιάδου