Στο δρόμο τα “φύλλα πορείας” για γιατρούς -εργαζόμενους ΕΟΠΥΥ! Όλο το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών

  • Iatropedia
Τα «φώτα» αλλάζει το υπουργείο υγείας στους γιατρούς και τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας – διαθεσιμότητας.

Βάση του σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, μετά τα Φώτα , θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα καταργεί τις θέσεις στον ΕΟΠΥΥ, εκτός εκείνων των εργαζομένων που χρειάζονται για τη λειτουργία του Οργανισμού ως αγοραστή υπηρεσιών Υγείας.

Όσες θέσεις καταργηθούν τόσες θα επανασυσταθούν στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) όπου θα μετακινηθεί το προσωπικό, αφού πλέον το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα λειτουργεί υπό τις ΥΠΕ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η διάρκεια της διαθεσιμότητας – κινητικότητας δεν ξεπεράσει τις 20 ημέρες. Υπολογίζεται ότι 8.691 θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας από την οποία εξαιρούνται 1.089 εργαζόμενοι (289 υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας, 203 των περιφερειακών υπηρεσιών, εννέα γιατροί και 88 υγειονομικοί υπάλληλοι).

Συστήνονται θέσεις προσωπικού στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας, τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν κατά προτεραιότητα γιατροί του ΕΟΠΥΥ, με την προϋπόθεση να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Όσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ θα μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις µε τον ΕΟΠΥΥ Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα μπουν στο νέο σύστημα ΠΦΥ θα λάβουν βαθμό κατόπιν κρίσης από ειδικό υπηρεσιακό όργανο.

Αγκάθι παραμένουν τα θέματα που αφορούν τις εφημερίες των γιατρών, η δυνατότητα να πραγματοποιούν απογευματινά ιατρεία σε χώρους του ΕΣΥ, συνταξιοδοτικά ζητήματα και θέματα συμβάσεων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας υπολογίζει ότι στις 15 Ιανουαρίου θα καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγεία ώστε να ψηφιστεί πριν από το τέλος Ιανουαρίου και να ξεκινήσει άρεσα n λειτουργία του νέου συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν κάνει πίσω ο Άδωνις για το “25ευρω”! Στα άκρα η αντιπαράθεση. Τι λέει το ΠΑΣΟΚ

Η “ανθρωπογεωγραφία” των απεργών του ΕΟΠΥΥ! Οι γιατροί που ανεβάζουν την…πίεση στον Άδωνι

Τα μεγάλα χαράτσια του Άδωνι! Πως θα αλλάξει τα…φώτα στους ασθενείς μετά τα Φώτα!

Θάνατο ανασφάλιστου πολίτη καταγγέλλει Φιλανθρωπική Οργάνωση