Στο δρόμο για τις εφεδρείες

  • Iatropedia
Μόνιμο φαινόμενο γίνονται πια οι συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας εξαιτίας της επικείμενης εργασιακής εφεδρείας αλλά και της περιστολής δαπανών. Το 25 με 30% των εργαζομένων σε φορείς υγείας θα μπουν στον… πάγο γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Στο δρόμο βγήκαν το πρωί της Δευτέρας χρήστες σε απεξάρτηση αλλά και θεραπευτές του ΚΕΘΕΑ διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές του υπουργείου Υγείας σε κονδύλια και προσωπικό. Οι συγκεντρωμένοι δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους με κεντρικό σύνθημα «η ζωή δεν μπαίνει σε εφεδρεία».

Την ίδια ώρα εντός του κτιρίου της οδού Αριστοτέλους οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας πραγματοποιούσαν συνέλευση ώστε να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους καθώς έχουν ξεκινήσει καταλήψεις και κινητοποιήσεις με αφορμή επίσης τις εφεδρείες.

Παράλληλα σε κύκλο κινητοποιήσεων προχωρούν και εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο «ψαλίδισμα» του προσωπικού, της χρηματοδότησης καθώς και για την παραχώρηση κλινών του ΕΣΥ σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Πάντως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έχει διαβεβαιώσει ότι δε θα υπάρξει εφεδρεία στα νοσοκομεία. Δήλωση που διαψεύδεται από τους γιατρούς οι οποίοι τονίζουν μέσω της ΟΕΝΓΕ πως ο υπουργός Υγείας κόβει 10.000 κρεβάτια από το ΕΣΥ λόγω συγχωνεύσεων και μαζί με αυτά κόβει και το προσωπικό που περισσεύει.