Στις κάλπες οι οδοντίατροι 19 και 20 Μαρτίου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σήμερα και αύριο ψηφίζουν 5500 οδοντίατροι της Αττικής για την ανάδειξη νέου Διοικητικού τους Συμβουλίου. Ο πρόεδρος του ΟΣΑ κ. Αθανάσιος Υφαντής καλεί όλους τους οδοντιάτρους να προσέλθουν και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα , ενισχύοντας έτσι το νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες.

 

Στις κάλπες προσέρχονται οι 5.500 οδοντίατροι της Αττικής την Κυριακή 19 Μαρτίου και την Δευτέρα 20 Μαρτίου για την ανάδειξη των νέου Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Πιο συγκριμένα στην  αναμέτρηση μετέχουν επτά συνδυασμοί για την ανάδειξη δεκατριών μελών στο ΔΣ ,έξι μελών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και τριανταπέντε εκπροσώπων στην Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Οι συνδυασμοί είναι οι εξής: Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Οδοντιάτρων Αττικής (ΔΑΚΟΑ), Προγραμματική Εναλλακτική Παρέμβαση Οδοντιάτρων, Πρωτοβουλία Επαγγελματιών Οδοντιάτρων Αττικής (ΠΕΟΑ), Ανεξάρτητη Οδοντιατρική Φωνή (ΑΟΦ), Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οδοντιάτρων (ΔΗΠΑΚ), Νέα Κίνηση Οδοντιάτρων Αττικής και ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ.

Στις περασμένες εκλογές η ΔΑΚΟΑ είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη με ποσοστό 50,7% και 7 έδρες και οι υπόλοιποι συνδυασμοί είχαν λάβει τα εξής ποσοστά : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΔΟΝΤΟΓΙΑΤΡΩΝ 11,8% και 2 έδρες, ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ 11,3% και 1 έδρα, Π.Ε.Ο.Α. 8,91% και 1 έδρα, Α.Ο.Φ. 8,3% και 1 έδρα, ΔΗ.ΠΑ.Κ. 5,75% και 1 έδρα, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ 3,7% (0 έδρες).

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ΔΑΚΟΑ κ. Αθανάσιος Υφαντής «Η ψήφος αποτελεί δικαίωμα αλλά και υποχρέωση. Τα πρόσφατα φαινόμενα αντιποίησης του οδοντιατρικού επαγγέλματος και των παράνομων υπηρεσιών λεύκανσης που αναδείχτηκαν από τον Σύλλογο μας , αποδεικνύουν την αναγκαιότητα ύπαρξης ένός ισχυρού συνδικαλιστικού οργάνου. Η συμμετοχή στις εκλογές των μελών μας θα ισχυροποιήσει τις μελλοντικές δράσεις και παρεμβάσεις μας».

Η διαδικασία θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ της Κυριακής και της Δευτέρας