Στην πατρίδα της τυφλή και με καταστραμμένους νεφρούς επέστρεψε 20χρονη Βρετανίδα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με μη αναστρέψιμες βλάβες στα μάτια και τους νεφρούς της μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ειδικό ιατρικό κέντρο της Μεγάλης Βρετανίας η 20χρονη Αγγλίδα που κατέρρευσε μετά από κατανάλωση ποτών «μπόμπα» στη Ζάκυνθο.

Η 20χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του Ρίου στο οποίο μετά από λίγες ώρες έφτασαν και οι γονείς της από την μεγάλη Βρετανία. Λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας της ωστόσο και με ρωτοβουλάι των δικών της ανθρώπων αναχώρησε χθες για την πατρίδα της.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, η βλάβη στην όραση της κοπέλας είναι μη αναστρέψιμη ενώ για την λειτουργία των νεφών η μόνη ελπίδα είναι αυτή της μεταμόσχευσης.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένονται με ενδιαφέρον για τη διενέργεια από την αστυνομία των απαραίτητων ερευνών ενώ θεωρείται δύσκολο να βρεθούν τα μπαρ που διοχέτευσαν στους νεαρούς θαμώνες τις «μπόμπες» καθώς είναι σίγουρο ότι τα νοθευμένα προϊόντα θα έχουν ήδη εξαφανιστεί για ευνόητους λόγους.

Όπως αναφέρουν από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας,  η κατάχρηση αλκοόλ, περιλαμβάνει την κατανάλωση ποσότητας η οποία ήδη προκαλεί είτε σωματική είτε διανοητική βλάβη αλλά δεν έχει οδηγήσει ακόμη σε εξάρτηση αλλά και η κατανάλωση νοθευμένων ποτών. Μπορεί να οδηγήσει δε ακόμα και στον θάνατο…