Στην κόντρα Άδωνις-Πατούλης! Πως οι παλιοί φίλοι έγιναν εχθροί

  • Iatropedia
Τελικά στην πολιτική ζωή φαίνεται ότι οι φιλίες κρατούν λίγο. Τα βέλη, οι ανακοινώσεις και οι σκληρές απαντήσεις Άδωνι προς Πατούλη και αντιστρόφως…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ποιος θα πίστευε πριν από λίγο καιρό ότι οι άλλοτε αχώριστοι, υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, θα … «πιάνονταν στα χέρια» με βροχι ανακοινώσεων και δηλώσεων ο ένας εναντίον του άλλου.

Οι μέχρι πρότινος φίλοι αλλά και συνεργάτες σε διάφορα θέματα πολιτικής υγείας ξαφνικά άρχισαν να εξακοντίζουν κατηγορίες ο ένας εναντίον του άλλου.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε επισήμως τουλάχιστον από το θέμα της γρίπης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ με μια σκληρή του ανακοίνωση καταφερόταν κατά του Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας ότι δεν προστάτεψε τη δημόσια υγεία αφού δεν αγοράστηκαν τα απαραίτητα εμβόλια τα οποία κοστίζουν μόλις 6 ευρώ το ένα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εμφανίστηκε τη Δευτέρα εξαιρετικά ψύχραιμος για το θέμα της γρίπης δεν παρέλειψε να απαντήσει με ανάλογο τρόπο στον άλλοτε στενό του φίλο. «Κάποιοι είναι πολύ ευεπίφοροι στις φασαρίες» είπε με αυστηρό ύφος και εκνευρισμό ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος ξεκάθαρα στον κ.Πατούλη.

Μάλιστα όταν στη συνέχεια ο υπουργός υγείας συνέστησε ψυχραιμία για τη γρίπη λέγοντας ότι ουσιαστικά αυτήν την περίοδο ο εμβολιασμός δεν είναι στην πρώτη γραμμής προτεραιότητας (κάτι που επισημαίνεται και από τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ δεδομένου ότι σε λίγες εβδομάδες θα καμφθεί το κύμα της γρίπης) σε αντίθεση με τα αντιικά φάρμακα, ο μέχρι πρότινος «κολλητός» του Γιώργος Πατούλης ανταπάντησε: «ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης,

χωρίς να διαθέτει τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις, υποστηρίζει με δημόσια δήλωσή του ότι δεν έχει νόημα να κάνει κανείς τώρα εμβόλιο κατά της γρίπης.

Κατά την άποψη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών η τοποθέτηση αυτή του κου Υπουργού είναι και άστοχη και επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία».

Λίγο αργότερα ακολούθησε νέα ανακοίνωση Άδωνι: «Λυπούμαι που ο ΙΣΑ -ελπίζω όχι σκόπιμα- διαστρεβλώνει τα λεγόμενά μου και προσπαθεί να πανικοβάλλει τους πολίτες» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Γεωργιάδης σε βραδινή του ανακοίνωση.

Και η κόντρα των δύο ανδρών δεν περιορίσθηκε στη γρίπη.

Κόντρα και για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα όπου ανέλυσε λεπτομερώς το θέμα της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ρίχνοντας και τα γνώριμά του βέλη, δεν ξέχασε τον κ.Πατούλη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον παλιό του συνομιλητή και για τη στάση που τήρησε στο θέμα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και των απεργιών: «Πολύ θλίβομαι που ο ΙΣΑ δε στάθηκε αρωγός για όλους τους γιατρούς αλλά μόνο σε μια μερίδα» απεφάνθη ο κ.Γεωργιάδης υπονοώντας ότι ο Γιώργος Πατούλης υπερασπίστηκε μόνο τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και όχι τους χιλιάδες ιδιώτες γιατρούς όπως έλεγε σε στενούς του συνεργάτες.

Πάντως πολλοί εκτιμούν ότι η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών δεν προέκυψε τυχαία. Σχετίζεται και με τις εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους που αναμένεται να γίνουν το καλοκαίρι αλλά και στην άρνηση της Συγγρού να δώσει το χρίσμα του κόμματος…

Οι δύο άνδρες όμως στο παρελθόν είχαν βρεθεί πολλές φορές ο ένας δίπλα στον άλλο με ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια.

Ενδεικτική είναι και η φωτό που είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης πίνοντας καφέ στο Καστελόριζο με τον τότε κολλητό του φίλο.

«Με τον φίλο μου Δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του ΙΣΑ κ.Πατούλη. Ο εμπνευστής της λύσης για το Καστελόριζο» είχε γράψει λίγους μήνες πριν ο Άδωνις Γεωργιάδης στο twitter πίνοντας καφέ στο νησί με τον κ.Πατούλη. Τελικά ο καφές μάλλον έγινε πικρός…

Οι δύο άνδρες στο Καστελόριζο, τότε μαζί…

Πάντως οι στενές σχέσεις υπουργού Υγείας-Προέδρου ΙΣΑ είχαν σχολιαστεί αρνητικά από πολλούς συνδικαλιστές της Υγείας στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να κάμψει τις τότε προθέσεις των δύο άνδρων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε όλο το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών σε ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ!

Άδωνις προς γιατρούς: Έξω από το ΠΕΔΥ εσαεί όσοι κάνουν αίτηση και δεν έρθουν!

Στο έλεος της γρίπης όλη η χώρα! Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Πόσοι γιατροί θα πάνε τελικά στο ΠΕΔΥ; Τι είπε ο Άδωνις