Στην εντατική σήμερα η Υγεία! Χωρίς γιατρούς φάρμακα νοσοκομεία

  • Iatropedia
Παγώνει σήμερα ο τομέας της Υγείας καθώς τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας βγάζουν στο δρόμο όλο το προσωπικό του ΕΣΥ. Διαβάστε αναλυτικά ποιοι απεργούν και τι έχει προγραμματισθεί.

Νεκρώνει σήμερα ο χώρος της υγείας, αφού στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν τόσο οι γιατροί, όσο και οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο διοικητικόπροσωπικό σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ αλλά και ΘεραπευτήριαΧρονίων Παθήσεων.

Ειδικότερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος(ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει για σήμερα 24ωρη απεργία,αλλά και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ (12 το πρωί σταΠροπύλαια), αντιδρώντας στην επικείμενη μείωση του ιατρικούμισθολογίου αλλά και στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Όμως σήμερα κρίνεται και το μέλλον των κινητοποιήσεων τωνσυμβεβλημένων ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι να σημειωθεί ότι βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα σε επίσχεση εργασίας και

αναμένεται σε γενική συνέλευσή τους να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Άλλωστε περιμένουν με αγωνία να δουν χρήματα από ιατρικές εξετάσεις που έχουν πραγματοποιήσει εδώ και μήνες για λογαριασμό ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Με 3ωρες στάσεις εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως και τη λήξη της βάρδιας «απαντούν» στα νέα μέτρα και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι θα λάβουν κι εκείνοι μέρος και στη συγκέντρωση δασκάλων και καθηγητών.

Τόσο το ΕΚΑΒ όσο και τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.