Στην εντατική σήμερα η υγεία: Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

  • Iatropedia
Μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει για σήμερα 12 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο, συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί αλλά και οι εργαζόπμενοι όλης της χώρας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δ. Βαρνάβας, «ο χώρος της υγείας έχει πληγεί βάναυσα από τις διαθεσιμότητες, συγχωνεύσεις και ποικιλώνυμα μνημονιακά μέτρα και δεν πρόκειται να ανεχτεί τη διάλυση των δομών του ΕΣΥ με το πρόσχημα των «μεταρρυθμίσεων».

Να σημειωθεί ότι αύριο συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να αποφασίσει αν θα συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ.

λουκέτο και στα φαρμακεία

Η ταλαιπωρία όμως των ασφαλισμένων δεν σταματά εδώ αφού και οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δυο νέες 24ωρες απεργίες την Παρασκευή 14 Μαρτίου και τη Δευτέρα 17 Μαρτίου προχωρούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας μετά από ομόφωνη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο κλάδος με τα λουκέτα επιχειρεί να ανατρέψει τις προθέσεις της τρόικας για μείωση του ποσοστού κέρδους, διάθεση των μη συνταγραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ αλλά μεταξύ άλλων και αλλαγή του τρόπου χορήγησης αδειών σε νέα φαρμακεία. Πρόκειται για τη δεύτερη 48ωρη απεργία του κλάδου καθώς ήδη έχει υπάρξει ένα διήμερο λουκέτο.