Στην εντατική…επισχέσεων τα μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ!

  • Iatropedia
Με δυσκολία γίνεται σήμερα η εξυπηρέτηση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τον Ευαγγελισμό εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι. Τα δύσκολα όμως έρχονται από αύριο οπότε και ξεκινούν επισχέσεις εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ευαγγελισμού μάλιστα έχουν σκεφτεί έναν ιδιαίτερα περίεργο τρόπο για να διαμαρτυρηθούν.

Συντονισμένες επισχέσεις σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας ξεκινούν από αύριο έπειτα από απόφαση της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών. Ήδη αρκετά νοσοκομεία της περιφέρειας έχουν ξεκινήσει ενώ από αύριο μπαίνουν εντατικά στο χορό των επισχέσεων και τα νοσοκομεία της Αττικής.

Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων περιλαμβάνει συγκεντρώσεις στις 8πμ στην πύλη, διανομή προκηρύξεων, παρεμβάσεις στις Διοικήσεις και πορείες που θα ξεκινούν από τα εξής Νοσοκομεία της Αθήνας:

Παρασκευή 21/9 Σωτηρία

Δευτέρα 24/9 Ευαγγελισμός

Τρίτη 25/9 άνοδος αλληλέγγυων στη Θεσσαλονίκη, παρουσία στο ΑΧΕΠΑ

Τετάρτη 26/9 συμμετοχή με πανιατρικό μπλοκ στην απεργιακή πορεία

Πέμπτη 27/9 (παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσ. Δυτικής Αττικής)

Παρασκευή 28/9 εκδήλωση στο δώμα του Ευαγγελισμού (ώρα 12:30) με το δικηγόρο της ΟΕΝΓΕ κ. Μιχαήλ για ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για το νομικό πλαίσιο των επισχέσεων

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες βδομάδες.

Οι ειδικευμένοι γιατροί του Ευαγγελισμού πάντως θα συγκεντρωθούν και τη Δευτέρα 24/9/12 στις 8:00πμ

στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου με σύνθημα «η Υγεία αιμορραγεί». Μάλιστα σκοπεύουν να περιλούσουν με τεχνητό αίμα την είσοδο και την πινακίδα του Ευαγγελισμού.

Στο μεταξύ σήμερα επίσχεση και συγκέντρωση στον Ευαγγελισμό πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητώντας μεταξύ άλλων την καταβολή των δεδουλευένων.