Στην διοίκηση του «Σκυλίτσειου» οι κάτοικοι της βόρειας Χίου

  • Iatropedia
Τέλος στην μακρά λίστα θυμάτων που προκάλεσαν οι ελλείψεις γιατρών στην Αμανή της Χίου ζήτησαν με δυναμική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Χίου δεκάδες πολίτες των χωριών του βορειοδυτικού μέρους του νησιού.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η ιδιότυπη υγειονομική απομόνωση αυτούτου κομματιού του νησιού, που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή 4 συναθρώπων μας, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων που έχουν καταφύγει ακόμα και στην Δικαιοσύνη.

Χθες η κινηοποίηση ήταν εξαιρετικά δυναμική και έλαβε χώρα στην πύλη του «Σκυλίτσειου» αλλά και στο γραφείο της διοίκησης, όπου οι κάτοικοι απαίτησαν να συναντηθούν με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γ. Επιτροπάκη, ο οποίος εν τέλει τους δέχτηκε στο γραφείο του.

Παρά τις λεκτικές αντεγκλήσεις, η συζήτηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αρμόδιος για τη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων είναι ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πυργίου Γ. Φλατσούσης, ενώ για τις αποσπάσεις των ιατρών από την Αμανή σε άλλα μέρη όπως Οινούσσες και Ψαρά η 2η ΥΠΕ.

Όπως εξήγησε ο κ. Επιτροπάκης το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και πάλι τους δύο τελευταίους μήνες με την έλλειψη εφημεριών στα ιατρεία Παρπαριάς, Κουρουνίων και Βολισσού θα εξομαλυνθεί καθώς αποστέλλονται μόνιμοι ιατροί σε Ψαρά και Οινούσσες.

Παράλληλα παρότρυνε τους παρεβρισκόμενους να απαιτήσουν από τη 2η ΔΥΠΕ την μετατροπή του ενός παιδιάτρου στο πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού σε θέση Γενικού Ιατρού.