Στην αντεπίθεση οι γιατροί για τα «κουρεμένα» ομόλογα!

  • Iatropedia
Στα δικαστήρια καταφεύγουν οι νοσοκομειακοί γιατροί μέσω της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) αλλά και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και ιδιαίτερα του Προέδρου της Γ.Προβόπουλου για το «κούρεμα» των αποθεματικών των νοσοκομείων.

Μήνυση κατά του Προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γ.Προβόπουλου καταθέτουν οι γιατροί μετά τη δραστική περικοπή κατά 70% των χρημάτων που διέθεταν τα νοσοκομεία στην ΤτΕ και κουρεύτηκαν με το PSI επειδή είχαν μετατραπεί σε ομόλογα.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας επισημαίνει πως το ζήτημα είναι μείζον καθώς η «άγρια περικοπή των αποθεματικών που διατηρούσαν τα Νοσοκομεία στην ΤτΕ θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασθενών, πολλοί εκ των οποίων θα κινδυνεύσουν από την έλλειψη υλικών λόγω της οικονομικής ασφυξίας που προκαλείται στα Νοσοκομεία της χώρας».

Έτσι αποφασίστηκε προσφυγή ΟΕΝΓΕ και ΠΙΣ σε όλα τα ένδικα μέσα εναντίον της ΤτΕ και μάλιστα αποφασίστηκε να υποβληθεί και ιδιαίτερη μήνυση εναντίον του Προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλου για ενέργειες που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των ασθενών.

Όπως εξηγεί ο κ.Βαρνάβας: «Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε επιβεβλημένη μετά την προκλητική αδράνεια του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου και όλων των Διοικητών Νοσοκομείων και ΥΠΕ, κανένας εκ των οποίων δεν θεώρησε υποχρέωσή του να προβεί σε προσφυγή για τη διασφάλιση των συμφερόντων των Νοσοκομείων, δυνατότητα που παρέχει ο νόμος. Τουναντίον ορισμένοι εξ αυτών (όπως πχ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου) αντί να διαφυλάξουν τα αποθεματικά των Νοσοκομείων επιδίδονται σε ευθείες απειλές εναντίον γιατρών που κινητοποιούνται για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους».

Οι νομικοί σύμβουλοι της ΟΕΝΓΕ και του ΠΙΣ εξουσιοδοτήθηκαν από τους γιατρούς να καταθέσουν το συντομότερο δυνατό τα ένδικα μέσα εναντίον της ΤτΕ και του κ. Προβόπουλου.