Στην αναμονή του ΕΟΠΥΥ οι εξωσωματικές.Σε πόσο χρόνο δίνεται η έγκριση

  • Iatropedia
Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει όσα ζευγάρια επιθυμούν να κάνουν παιδί με εξωσωματική και θέλουν να αποζημιωθούν για τα φάρμακα τους από τον ΕΟΠΥΥ. Ο νέος κανονισμός του Οργανισμού έκανε τη διαδικασία πιο γραφειοκρατική και πιο χρονοβόρα με συνέπεια οι μελλοντικοί γονείς να πρέπει να περιμένουν ακόμη και ένα χρόνο για να λάβουν τη έγκριση.

Πλέον με βάση τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, τα ζευγάρια οφείλουν να περνάνε τη διαδικασία της επιτροπής ακόμα και για την πολύ απλούστατη πρόκληση ωοθυλακιορυξίας. Στο παρελθόν περνούσαν από επιτροπή μόνο στην περίπτωση εξωσωματικής γονιμοποίησης. Όμως παρότι οι διαδικασίες έγιναν πιο πολύπλοκες εξακολουθούν να υπάρχουν μόνο τέσσερις επιτροπές οι οποίες φυσικά και δεν μπορούν να καλύψουν όλη τη χώρα.

Εκτός αυτού στα συρτάρια του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται αρκετοί φάκελοι που αποκαλύπτουν κυκλώματα που αξιοποιούσαν φάρμακα της εξωσωματικής , χρεώνοντας τα σε ζευγάρια που ουδέποτε είχαν κάνει προσπάθειες για απόκτηση παιδιού. Για το λόγο αυτό θα ξεκινήσουν άμεσα έλεγχοι σε όλα τα κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης που υπάρχουν στη χώρα ώστε να διαπιστωθεί εάν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας.

Αμέσως μετά θα ενταχθούν και αυτά στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και μάλιστα θα παρακολουθούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε ο οργανισμός να γνωρίζει σε ποιον χορηγήθηκαν τα φάρμακα, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προσπάθειες σύλληψης αλλά και αν τελικώς η γυναίκα έχει τεκνοποιήσει.

Με την παρακολούθηση αυτή η διοίκηση του Οργανισμού επιχειρεί να έχει πλήρη γνώση για το που καταλήγουν ακριβώς τα πανάκριβα σκευάσματα και αν θα πρέπει να εγκρίνει περαιτέρω διαδικασίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκτακτοι έλεγχοι σε όλες τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ! Τι εντόπισαν τα κλιμάκια

Οι “ράμπο” δημόσιας Διοίκησης στον ΕΟΠΥΥ για παράνομες φυσικοθεραπείες! Τι βρήκαν

Τι ασθένειες χτυπούν τους δημοσιογράφους εν μέσω κρίσης και λουκέτων!

Από τι κινδυνεύουν οι άνδρες που κάνουν στοματικό σεξ;

Επικίνδυνα φίδια στην Ελλάδα. Τι να κάνουμε εάν μας τσιμπήσουν