Στοιχεία σοκ:σκοτώνει το aids στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα στην καρδιά της πρωτεύουσας

  • Iatropedia
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για την ραγδαία εξάπλωση του Aids στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Υπουργείο υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.

Στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα ιερόδουλες εκδίδονται με περισσή ευκολία για ελάχιστα χρήματα χωρίς να λαμβάνουν καμία προφύλαξη κατόπιν απαίτησης των πελατών τους οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους παντρεμένοι και οικονομικά ευκατάστατοι!

‘Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο που υπογράφει η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή και διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου

« ο θανατηφόρος ιός παρουσιάζει νέες αλληλουχίες οι οποίες έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά το 2010 πιθανότατα από την Ασία» ενώ έχει αλλάξει δραματικά και ο τρόπος μετάδοσης του ιού μεταξύ των ενδοφλέβιων χρηστών στην περιοχή της Αθήνας»

Συνέπεια της τραγικής αυτής πραγματικότητας ο ιός του aids να παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση: ο επιπολασμός της νόσου από 4,8 που ήταν πριν δυο χρόνια αγγίζει σήμερα το 8,1%.

Παράλληλα ραγδαία αύξηση σημειώνεται και στην εξάπλωση της ηπατίτιδας C μεταξύ των εξαρτημένων.

»Ιδίως στην περιοχή της Αθήνας, οι αυτοκαταστροφικές μορφές συμπεριφοράς ενισχύονται, αυξάνεται η ενέσιμη χρήση ουσιών, η κοινή χρήση σύριγγας, η παράλληλη χρήση διαφορετικών ουσιών, η καταφυγή σε νέες, φθηνές, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνες ουσίες, οι ερωτικές επαφές χωρίς προφυλάξεις» αναφέρει στο έγγραφό της η υφυπουργός Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η βουλευτής της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου στην ερώτηση της επικαλούνταν έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία το 2011 στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία αναφέρθηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων HIV, λόγω της υψηλής επικράτησης του ιού στους χρήστες που κάνουν ενέσιμη χρήση. Αναφερόταν επίσης και στην αύξηση της χρήσης των φθηνών συνθετικών ναρκωτικών.

το ναρκωτικό των φτωχών

Η οικονομική κρίση αλλά και η ανεργία έχει οδηγήσει τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών στα νέα συνθετικά φθηνά ναρκωτικά τα οποία κρίνονται ακόμη πιο επικίνδυνα από τους ειδικούς αφού παρασκευάζονται από επικίνδυνα υλικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα κανναβινοειδή εντοπίζονται κυρίως στη Θεσσαλονίκη και το «σίσα» (sisha), μια μορφή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, στους δρόμους της Αθήνας. «Είναι άμεση η ανάγκη λήψης δράσης που θα αναχαιτίσει την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, θα περιορίσει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και θα συνδέσει τους χρήστες με τα θεραπευτικά προγράμματα, κρατώντας ζωντανή την προοπτική της θεραπείας και της ένταξης», αναφέρει η υφυπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με καθυστέρηση οι «διαθέσιμοι» πίσω στο ΕΣΥ! Μπάχαλο με τα μόρια. Πότε θα επιστρέψουν

Που «κρύβονται» τα χρήματα γιατρών, κλινικών, προμηθευτών που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ; (ΦΩΤΟ)

Στην εντατική η Υγεία! Απεργούν γιατροί- εργαζόμενοι

Γ.Δαγρές (Φαρμακοποιοί Αττικής) στο iatropedia: Εξόφθαλμες αδικίες στο όνομα της κρίσης!