«Στέρεψε» από ΩΡΛ το παίδων «Αγία Σοφία» και κουτσουρεύουν το τμήμα στο παίδων Πεντέλης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως καταγγέλλουν από την ΠΟΕΗΝ, κλείνουν την ΩΡΛ κλινική του Παίδων Πεντέλης για να λειτουργήσει η ΩΡΛ του Παίδων Αγία Σοφία με μετακινήσεις ιατρών. "Πού είναι οι προσλήψεις;"... αναρωτιούνται! Στο θέμα παρενέβει και ο ΙΣΑ αποστέλλοντας επιστολή στον υπουργό Υγείας.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η ΩΡΛ κλινική του Παίδων Αγίας Σοφίας υπολειτουργεί. «Ξέμεινε με έναν διευθυντή ιατρό ΩΡΛ του οποίου η έδρα είναι εκτός κεντρικού κτιρίου και μία επικουρικό ιατρό κι έπαψαν να γίνονται χειρουργεία. Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο ζητάει την πρόσληψη μόνιμων γιατρών για το οποίο δεσμεύτηκε το υπουργείο Υγείας ότι θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες».

Τι κάνουν όμως αντί γι’ αυτό που υποσχέθηκαν; …αναρωτιούνται από την ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζουν:

Αποφάσισαν να κλείσουν την ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης μετακινώντας του δύο από τους τρείς μόνιμους γιατρούς ΩΡΛ στο Παίδων Αγία Σοφία. Στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης γίνονται περί τα τριάντα χειρουργεία σε παιδιά την εβδομάδα και λειτουργεί ΩΡΛ κλινική. Και όμως κλείνουν την κλινική αφού ξεμένει με έναν μόνιμο ιατρό και δύο Επικουρικούς. Δεν βγαίνουν οι εφημερίες.

Πού είναι οι προσλήψεις;

Από Δευτέρα 25/6/2018 οι Εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Κλείνουν χειρουργεία και τακτικά εξωτερικών ιατρείων. Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει τις κινητοποιήσεις.

Η παρέμβαση του ΙΣΑ

Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, με την οποία ζητά τις άμεσες ενέργειές του, για να αποφευχθεί το κλείσιμο του τμήματος ΩΡΛ, του νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Επιστολή:Epistoli-Yp.-Ygeias-kleisimo-WRL-Paidwn

Mε λουκέτο κινδυνεύει το ΩΡΛ τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» , το οποίο επί σειρά ετών, παρέχει ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες και αποτελεί ένα νευραλγικό τμήμα, για τη λειτουργία του νοσοκομείου.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς από τους 5 ιατρούς ΩΡΛ που υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα, εντός μερικών ημερών, οι 4 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, ενώ δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και επικουρικοί γιατροί ώστε με κάποιον τρόπο να μπορεί να συνεχιστεί η αδιάκοπτη λειτουργία του.

Για το σημαντικό αυτό θέμα, ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό-την οποία κοινοποίησε και στο διοικητή του νοσοκομείου Ε. Παπασσάβα-, στην οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του καθώς μια κλινική υψηλού επιπέδου που είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου, οδηγείται σε κλείσιμο.
«Είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως νοσοκομείο πόλεως, με ασθενείς μικρά παιδιά, εάν δεν διαθέτει τμήμα ΩΡΛ. Η αφαίμαξη αυτή θα οδηγήσει στην υπολειτουργία του νοσοκομείου», επισημαίνεται στην επιστολή.

Ο ΙΣΑ ζητά τις άμεσες ενέργειες για την τοποθέτηση ιατρών, ώστε να μην οδηγηθεί ακόμα ένα νοσοκομείο σε κατάρρευση. «Προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειες σας, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο της ως άνω κλινικής που υποδέχεται ασθενείς μικρά παιδιά και είναι ζωτικής σημασίας και το οποίο παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής», καταλήγει ο ΙΣΑ.

 

Διαβάστε τι σχολιάζουν οι εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης διαμαρτύρεται έντονα για την υποβάθμιση της λειτουργίας της ΩΡΛ Κλινικής που οδηγεί στο κλείσιμο της.

Η προσπάθεια διατήρησης στοιχειώδους λειτουργίας της ΩΡΛ κλινικής του ΓΝ Παίδων «Αγία Σοφία» που αποδεκατίστηκε με την αποχώρηση τεσσάρων ιατρών ΩΡΛ δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε αναστολή λειτουργίας της ΩΡΛ κλινικής μας και σε γενική υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας, με την πιθανή μεταφορά γιατρών μας στο «Αγιά Σοφία» έστω και προσωρινά (μέχρι τον Αύγουστο και για τις εφημερίες του).

Έχοντας βιώσει δυστυχώς ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία τη συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις με το δόγμα «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε κινητοποιήσεις από Δευτέρα 25/6/2018 με κλείσιμο Χειρουργείων και Εξωτερικών Ιατρείων.
Καλούμε σε συμπαράσταση τους κατοίκους της περιοχής, τους Δήμους και όλους τους φορείς της ΒΑ Αττικής τα παιδιά των οποίων δέχονται και απολαμβάνουν τις ιατρικές υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης

Ο Πρόεδρος Ο Αν. Γραμματέας
Μήτσιου Παναγιώτης Λιαπόπουλος Παναγιώτης