Στέγνωσε η αγορά και από εμβόλια!

  • Iatropedia
Μπορεί η αρμόδια υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη να διαβεβαιώνει ότι η αγορά είναι γεμάτη από εμβόλια και μάλιστα έχουν διατεθεί σε όλες τις μονάδες δωρεάν για ανασφάλιστους και ανήμπορους συμπολίτες μας, οι γιατροί όμως έχουν άλλη άποψη.

Τόσο η νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καταγγέλλουν ελλείψεις σε εμβόλια με συνέπεια να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγείας καθώς τόσο παιδιά όσο και ενήλικες παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΙΣΑ: «Από έρευνα προέκυψε ότι κανένα εμβόλιο δεν έχει διατεθεί για τους ανασφάλιστους πολίτες στα Κέντρα Υγείας και στους Δήμους. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες μεταξύ των οποίων είναι χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στο εμβολιασμό».

Ο ΙΣΑ μιλά μάλιστα για «εμμονή της Υφυπουργού Υγείας να παραπλανεί την κοινή γνώμη ισχυριζόμενη την επάρκεια εμβολίων για ανασφάλιστους πολίτες σε δήμους, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ενώ ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, δήμαρχοι, Κέντρα Υγείας και πολίτες καταγγέλλουν την έλλειψη εμβολίων».

Γι αυτό και καλεί την υφυπουργό να προσδιορίσει συγκεκριμένα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις δημοτικές δομές που διαθέτουν εμβόλια για ανασφάλιστους.