Στέγνωσε από ρευστό ο Ευαγγελισμός! Ξέμεινε από αντιδραστήρια και φάρμακα

  • Iatropedia
Χωρίς απαραίτητα υλικά και φάρμακα μένει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας ο Ευαγγελισμός λόγω έλλειψης χρημάτων.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι μνημονιακές περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων κάνουν ακόμη και το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό να μη διαθέτει πια ούτε τα απαραίτητα. Όπως αποκαλύπτει το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου, τα φάρμακα τελειώνουν καθώς τελείωσαν και τα χρήματα από τον Οκτώβριο.

«Αν δεν γίνει άμεση χρηματοδότηση τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ, θα δυσκολευτούμε στη χορήγηση φαρμάκων. Το 1 εκατομμύριο ευρώ που δόθηκε δεν επαρκεί» σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Αντίστοιχα ελλείψεις υπάρχουν και σε αντιδραστήρια καθώς το αιματολογικό εργαστήριο ζήτησε για το 2013 1,1 εκατομμύρια ευρώ. «Δόθηκαν 630 χιλιάδες ευρώ. Δύο από τους τρεις αναλυτές δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης αντιδραστηρίου, γιατί εξαρτάται από τις εταιρίες που τα προμηθεύουν» εξηγεί το Σωματείο των Εργαζομένων.

Αποτέλεσμα είναι να είναι αμφίβολο αν και πως θα πραγματοποιηθούν οι 280 χιλιάδες γενικές αίματος που προβλέπονται για το 2014.

Παράλληλα στο Βιοχημικό τμήμα, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων δεν γίνονται βασικές εξετάσεις όπως δείκτες φλεγμονής και καρδιακής ανεπάρκειας (CRP και pro-BNP). Οι εργαζόμενοι μιλούν για συνεχή κατάρρευση του συστήματος Υγείας δεδομένου ότι αργά και σταθερά ψαλιδίζεται η χρηματοδότηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοίγει ο ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες γιατρούς! Τι σχεδιάζει ο Άδωνις

Τέλος σύμβαση με ΕΟΠΥΥ από σήμερα για 1000 γιατρούς! Τι θα γίνουν οι ασθενείς

Νεκρώνει σήμερα η Υγεία! Στο δρόμο γιατροί ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομείων, Ιδιώτες

Σε τι τιμές θα πωλούνται τα φάρμακα μετά τον Δεκέμβριο! Τι φέρνει η τροπολογία Άδωνι στις τσέπες μας