Στεγνώνουν οι εντατικές από νοσηλευτές!

  • Iatropedia
Χωρίς εργαζόμενους έχουν μείνει πολλές Μονάδες Εντατικής θεραπείας το τελευταίο διάστημα καθώς έληξαν οι συμβάσεις των νοσηλευτών που είχαν προσληφθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για 200 νοσηλευτές που προσλήφθηκαν ως συμβασιούχοι μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς λόγω τρόικας δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οι αποχωρήσαντες εργαζόμενοι ζητούν να προσληφθούν μόνιμα καθώς σήμερα αμείβονται με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς και με δελτίο παροχής υπηρεσιών πληρώνοντας ταυτόχρονα το Ταμείο τους αλλά και την αντίστοιχη εφορία.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτείνει να επαναπροσληφθούν αλλά με 11μηνες συμβάσεις έως ότου διευθετηθεί το θέμα και ξεπεραστούν τα εμπόδια της τρόικας. Κάτι όμως που δεν αποδέχονται οι περίπου 200 νοσηλευτές οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας το πρωί της Πέμπτης.

Πάντως σε περίπτωση που δεν αποδεχθούν την πρόταση για ανανέωση των συμβάσεων, η ηγεσία του υπουργείου δηλώνει ότι θα προσλάβει με 11μηνες συμβάσεις άλλους νοσηλευτές στη θέση τους.