«Στεγνώνουν» από υλικά έξι μεγάλα νοσοκομεία

  • Iatropedia
Σε διακοπή παράδοσης των υλικών τους σε πρώτη φάση σε έξι μεγάλα νοσοκομεία προχωρούν όλοι οι σύλλογοι των προμηθευτών εξαιτίας των υπέρογκων οφειλών του ΕΣΥ.

Έτσι έξι μεγάλα νοσοκομεία θα μείνουν χωρίς υλικά από τις 9 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να διαφαίνονται το επόμενο διάστημα σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας στα ήδη προβληματικά δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Όπως τονίζουν σε επιστολή τους προς τον Ανδρέα Λοβέρδο η υπομονή τους εξαντλήθηκε καθώς πολλά νοσοκομεία εξακολουθούν να μην τακτοποιούν τις μακροχρόνιες οφειλές τους προς τις εταιρείες, παρά τις εντολές αλλά και τις δημόσιες διαβεβαιώσεις.

«Με λύπη διαπιστώνουμε ότι για μια φορά ακόμη βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παρατεταμένη και κατ’ εξακολούθηση ασυνέπεια των Νοσοκομείων αλλά δυστυχώς και τις δικές σας ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις και εξαγγελίες. Είναι πλέον τραγική πραγματικότητα το γεγονός ότι οι εταιρείες μας βρίσκονται στα πρόθυρα της απόλυτης οικονομικής καταστροφής, αφού μοναδικό τους έσοδο είναι μόνο οι πενιχρές πληρωμές τιμολογίων παρελθόντων ετών από ορισμένα μόνο Νοσοκομεία» αναφέρουν τα μέλη των: ΣΕΠ Επιστημών και Υγείας, ΠΑΣΥΠΟΥ και ΠΑΣΥΠΙΕ.

Η διακοπή της προμήθειας υγειονομικού υλικού θα γίνει: στον Ευαγγελισμό, στο «Αττικόν», στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και στο

«Κωνσταντοπούλειο» της Νέας Ιωνίας «Η Αγία Όλγα».

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν λίγα 24ωρα ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι ήδη εκταμιεύθηκαν 200 εκατ. ευρώ για να αποπληρωθούν οι προμηθευτές ενώ αναμένεται να εγκριθούν τις επόμενες ημέρες άλλα 200 εκατ.