Στα «σκαριά» η ίδρυση νοσοκομείου στην Σαντορίνη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, σε συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, μεταξύ άλλων ενημερώθηκαν ότι κατατίθεται άμεσα στη Βουλή η ίδρυση του νοσοκομείου Σαντορίνης με δημόσιο χαρακτήρα…

Στη συνάντηση στην οποία εκτός από τους βουλευτές, Νίκο Συρμαλένιο και Αντώνη Συρίγο, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κ. Καρακατσιανόπουλος, ο πρόεδρος της ΑΕΜΥ Μ. Σταύρου, ο δήμαρχος Θήρας, κ. Ζώρζος, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και μέλη της διοικούσας επιτροπής του Κ.Υ., ο αναπληρωτής υπουργός τους ενημέρωσε για τις ενέργειες που ήδη έγιναν αλλά και για αυτές που θα επακολουθήσουν τους πρώτους μήνες του 2016 σχετικά με τις προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, καθώς επίσης και για την αύξηση των κονδυλίων.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ενημέρωσε για τις άμεσες προσλήψεις οδηγών – διασωστών μέσα στους δύο επόμενους μήνες.

Όπως επισημαίνουν οι κ.κ. Συρμαλένιος και Συρίγος, και μεταδίδει το Cyclades Voice, προς επιβεβαίωση των υποσχέσεων του κ. Πολάκη στον προϋπολογισμό της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.), περιλαμβάνεται επιπλέον ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για τη λειτουργία του νοσοκομείου αυτού.

Να θυμήσουμε ότι στα τέλη του καλοκαιριού έγινε η παραλαβή του Νοσοκομείου της Σαντορίνης από την ΑΕΜΥ ΑΕ, ανοίγοντας το δρόμο στην έναρξη της λειτουργίας του. Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος, είχε εκτιμήσει ότι το νοσοκομείο θα λειτουργούσε από τα τέλη Οκτωβρίου ενώ είχε προαναγγείλει και τις προσλήψεις.