Στα «παζάρια» για τις νέες συμβάσεις γιατρών-ΕΟΠΥΥ! Νέα πρόταση Άδωνι

  • Iatropedia
Νέα δεδομένα στη συνεργασία ιδιωτών γιατρών και ΕΟΠΥΥ αναμένονται το επόμενο διάστημα καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Υγείας ενώ κια μια νέα πρόταση που συζητείται μπορεί να ανοίξει την αγορά σε όλους τους γιατρούς.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σκληρό παιχνίδι μεταξύ γιατρών και κυβέρνησης άρχισε να παίζεται και πάλι τις τελευταίες ημέρες για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Γεγονός καθόλου τυχαίο καθώς στο τέλος Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις των 4400 ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν να βλέπουν δωρεάν ασφαλισμένους αν δεν γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πάντως δε θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία των περίπου 10 εκατ. Ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι δε θα έχουν ακόμη σε πλήρη ανάπτυξη στη διάθεσή τους τα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ καθώς υπάρχουν σοβαρά κενά σε ειδικότητες γιατρών και όχι μόνο.

Και το ζήτημα είναι πως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επιδιώκει να παρατείνει τις συμβάσεις των γιατρών για τρεις μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τον κλάδο. Κάτι βέβαια που είναι casus belli για τον κλάδο.

Και μέσα στο κλίμα αυτό μια νέα πρόταση άρχισε να συζητείται στο υπουργείο Υγείας όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr.

Στις σκέψεις του Άδωνι Γεωργιάδη είναι ακόμη και να μην ανανεώσει καμία σύμβαση με τους σημερινούς συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να ανοίξει το σύστημα σε όλους τους γιατρούς.

Σε αυτήν την περίπτωση οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκέπτονται όποιον γιατρό επιθυμούν πληρώνοντας όμως από την τσέπη τους τη διαφορά από το ποσό που καλύπτει ο οργανισμός. Υπολογίζεται μάλιστα από συνδικαλιστικούς φορείς ότι σε αυτές τι περιπτώσεις μπορεί να χρειάζεται να πληρώνουν ακόμη και το 60% της αξίας της επίσκεψης από δικά τους χρήματα ανάλογα με τις χρεώσεις του κάθε ιδιώτη γιατρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρυσά “μπόνους” για γιατρούς δύο ταχυτήτων! Οι τυχεροί και οι άτυχοι των συνεδρίων

Στα «παζάρια» για τις νέες συμβάσεις γιατρών-ΕΟΠΥΥ! Νέα πρόταση Άδωνι

Εκτός Ντυνάν ο Ανδρέας Μαρτίνης!

Μπάχαλο η πρώτη ημέρα στο ΠΕΔΥ! Όλα τα παρατράγουδα