Στα δύο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για την απεργία! Τι θα αποφασίσουν σε γενική συνέλευση

  • Iatropedia
Διχασμένοι είναι οι περίπου 5500 γιατροί του ΕΟΠΥΥ σχετικά με το αν πρέπει να συνεχίσουν ή να διακόψουν την απεργία τους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στα δύο είναι μοιρασμένοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιούν σήμερα γενική συνέλευση για να λάβουν οριστικές αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Από τη μία υπάρχουν οι σκληροπυρηνικοί που θεωρούν ότι ο αγώνας θα πρέπει να συνεχισθεί ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από την άλλη υπάρχουν οι πιο συντηρητικοί που εκτιμούν ότι οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ θα περάσουν βρέξει χιονίσει και οι ίδιοι θα πρέπει να είναι μέρος της διαδικασίας και μάλιστα της διαπραγμάτευσης.

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής ποια άποψη θα επικρατήσει καθώς ο κλάδος είναι μοιρασμένος ακριβώς στα δύο και οι ψήφοι είναι ίσοι.

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει όπως ο ίδιος διαρρέει να προχωρήσει στην κινητικότητα μαζί ή χωρίς τους γιατρούς ενώ δεν αποκλείονται κινήσεις εξπρές με προσωρινή παύση λειτουργίας των πολυϊατρείων δεδομένου ότι ο υπουργός υγείας θεωρεί πως ούτως ή άλλως σήμερα είναι κλειστά ή υπολειτουργούν λόγω της απεργίας.

Πάντως η μερί θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για τον κλάδο των γιατρών καθώς δεν παίζεται μόνο η συνέχιση ή όχι της απεργίας αλλά και το συνδικαλιστικό μέλλον πολλών…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε ξεκινά η κινητικότητα των 8500 του ΕΟΠΥΥ! Όλη η διαδικασία

Αυξάνονται οι ιδιώτες γιατροί στον ΕΟΠΥΥ! Τροπολογίες Άδωνι

Ξεκινάει 2ο κύμα της κινητικότητας στα νοσοκομεία! Ποιοι κινδυνεύουν

Σαμάρας: Επανιδρύουμε το ΕΣΥ 30 χρόνια μετά! Τι είπε για νοσοκομεία και γιατρούς