Στα δικαστήρια οι γιατροί για το κούρεμα των μισθών τους! ΟΕΝΓΕ: «Ετοιμαστείτε»!

  • Iatropedia
Ανοίγει ο δρόμος μετά τη δικαίωση των ένστολων να δικαιωθούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί που υπέστησαν κουρέματα στις αποδοχές τους.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα καταφύγουν οι νοσοκομειακοί γιατροί για το θέμα της μείωσης των ειδικών μισθολογίων.

Η απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους έχει ξεσηκώσει και τον ιατρικό κόσμο που ετοιμάζεται να διεκδικήσει την επαναφορλα των μισθών αλλά και αναδρομικά.

Είναι ενδεικτικό ότι ήδη οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) όπως αναφέρει ο πρόεδρος τους Δημήτρης Βαρνάβας, ετοιμάζονται για προσφυγές.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί μάλιστα όλες τις Ενώσεις Γιατρών της χώρας να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου την προσεχή Πέμπτη (6 Φεβρουαρίου), «ώστε να ξεκινήσει άμεσα η προεργασία της προσφυγής στο ΣτΕ, η οποία θα κατατεθεί μόλις καθαρογραφεί η απόφαση για τους ένστολους, ώστε να αξιοποιηθεί το δεδικασμένο» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βαρνάβας.

Οι γιατροί μέχρι πρόσφατα όσες προσπάθειες και να έκαναν έπεφταν στο κενό. Παρότι το κούρεμα των μισθών τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 40% δεν είχαν δικαιωθεί σε καμία προσπάθειά τους.

Όπως υπογραμμίζει και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ: «Ως γνωστόν το ΣτΕ μέχρι πρόσφατα ήταν απορριπτικό σε όλες τις προσφυγές, θεωρώντας ως συνταγματικά τα μέτρα των μνημονίων». Φαίνεται τώρα όμως πως δημιουργούνται νέα δεδομένα μετά την απόφαση για τους ένστολους Ο Δ.Βαρνάβας συμπληρώνει: «Ως νοσοκομειακοί γιατροί θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που προκύπτει από την αλλαγή τακτικής του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ανεξάρτητα από τα κίνητρα που οδήγησαν στην αλλαγή, η οποία ούτως ή άλλως είναι ευπρόσδεκτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προς ψήφιση την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν οι διαθεσιμότητες

Κοινή γραμμή Άδωνι-Χατζηδάκη για τα φάρμακα χωρίς συνταγή! Τι θα πούνε στην τρόικα

Έρχονται τα ΚΕΠ-Υγείας! Τι θα προσφέρουν

Απίστευτο: Πετούν έξω από την συνταγογράφηση τους γιατρούς που ξεπέρασαν το πλαφόν!