Στα άκρα κυβέρνηση – γιατροί για τον ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Την έντονη αντίδραση τους συνεχίζουν να εκφράζουν οι γιατροί ιδιώτες και νοσοκομειακοί για τη λειτουργία του νέου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον οποίο θα ενταχθούν 9 εκατ. Έλληνες.

Υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες, μεγαλύτερη συμμετοχή στις δαπάνες υγείας αλλά και υποβάθμιση του ιατρικού επαγγέλματος βλέπουν οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας με τη λειτουργία του νέου φορέα παροχών υγείας.

Παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους επικεφαλής του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δε καθίσταται ακόμη δυνατό να βρεθεί μια χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών. Και αυτό επειδή ο κανονισμός λειτουργίας κόβει δεκάδες παροχές από τους ασφαλισμένους των Ταμείων, τους αναγκάζει να πληρώνουν περισσότερα πια από την τσέπη τους ενώ αμείβει τους γιατρούς με εξαιρετικά μικρά ποσά και αφού εξετάσουν εκατοντάδες ασθενείς.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης σε συνέλευση με εκατοντάδες εκπροσώπους του κλάδου, τους παρότρυνε να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και να περιμένουν να υπάρξει συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ του ΙΣΑ και του ΕΟΠΥΥ ώστε να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν αξιοπρεπέστερες αμοιβές.