Σοβαρό επεισόδιο με ψυχικά πάσχοντα στο Νοσοκομείο Βόλου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ήθελε να του κάνουν οπωσδήποτε εισαγωγή στην ψυχιατρική κλινική... Του το αρνήθηκαν και τα έσπασε όλα σε δύο τμήματα του νοσοκομείου... Ο λόγος για έναν ψυχικά πάσχοντα στον Βόλο που εκτός από το πρόβλημα υγείας του , αντιμετωπίζει πιθανώς και κοινωνικά- οικογενειακά προβλήματα και ανεξέλεγκτα νεύρα ως χαρακτήρας!

Ο 44χρονος Βολιώτης έφτασε στα Επείγοντα (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και επέμενε να του κάνουν εισαγωγή επειδή αντιμετώπιζε έντονο άγχος. Επέμενε ακόμα και αφού τον εξέτασαν και του τροποποίησαν την φαρμακευτική αγωγή, επέμενε κι αφού του εξέθεσαν τα επιχειρήματα περί μη ουσιαστικού οφέλους από την εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Και τότε εξερράγη! Άρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες, να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του, να φωνάζει και να μην ηρεμεί παρά τις προσπάθειες του προσωπικού.  Το αποτέλεσμα ήταν να κληθεί η Αστυνομία και ο 44χρονος να συλληφθεί για πρόκληση υλικών ζημιών και να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών γιατί έσπασε τα τζάμια και προέβη στις βιαιοπραγίες, είπε ότι οι γιατροί του άλλαξαν την φαρμακευτική αγωγή που παίρνει και του είπαν να φύγει αλλά εκείνος ήθελε οπωσδήποτε να μείνει στο νοσοκομείο.

Δεδομένου ότι δεν πρόκειται για κάποιον ασθενή με βαριά ψύχωση αλλά για έναν άνθρωπο με επιβαρυμένη ψυχική υγεία λόγων εν πολλοίς και των καταστάσεων που βιώνουμε όλοι, αναμένεται να αντιμετωπιστεί ως ένας ακόμα νευρικός ασθενής που ξέσπασε τα νεύρα και την ανέχειά του στο ΕΣΥ, όπως άλλωστε κάνουν τόσοι άλλοι τα τελευταία χρόνια.