SOS από ΓΣΕΕ για το Ερρίκος Ντυνάν! Έναν χρόνο απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Απλήρωτοι κοντά έναν χρόνο είναι πλέον οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ενώ κατάρρευση παρουσιάζουν και οι υπηρεσίες του σωματείου του Ερυθρού Σταυρού. Παρέμβαση ΓΣΕΕ για να λυθούν τα προβλήματα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Χωρίς εισόδημα ζουν πλέον οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν καθώς μέρα με την ημέρα χάνουν την ελπίδα τους ότι τα προβλήματα θα λυθούν και το νοσηλευτικό ίδρυμα θα αρχίσει να καταβάλει κανονικά τις αμοιβές τους.

Η οικονομική κατάρρευση του Ντυνάν αλλά και οι υπόγειες διαπραγματεύσεις για την πώλησή του δε φαίνεται να φέρνουν προς στιγμήν οικονομικούς καρπούς με συνέπεια οι περίπου 1040 εργαζόμενοι να είναι στον αέρα εδώ και έναν χρόνο.

Στο ίδιο πλαίσιο και οι εργαζόμενοι του φιλανθρωπικού σωματείου του Ερυθρού Σταυρού.

Αποτέλεσμα δεν υπάρχει για το προσωπικό κανένα παρά τις επίμονες εκκλήσεις τους σε κυβέρνηση και φορείς.

Η ΓΣΕΕ με παρέμβασή της στο Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Bekele Geleta ζητά συνάντηση μαζί του ώστε να αναζητηθούν από κοινού λύσεις για την αποκατάσταση του έργου του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα.

Στην επιστολή της στο Γ.Γ. η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την πορεία τόσο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όσο και του μη κερδοσκοπικού νοσηλευτικού ιδρύματός «Ερρίκος Ντυνάν», τα οποία δυστυχώς αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

«Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι δομές του Ερυθρού Σταυρού ανά την επικράτεια υπολειτουργούν με τους εργαζόμενούς του να έχουν οδηγηθεί στην οικονομική εξαθλίωση μένοντας απλήρωτοι περίπου έναν χρόνο» σημειώνεται χαρακτηριστικά από τη ΓΣΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επί ποδός «πολέμου» οι εργαζόμενοι στην Υγεία! Συνεχίζεται το μπαράζ κινητοποιήσεων

Crash test φαρμάκι για Άδωνι με την τρόικα! Τι θα πει στους δανειστές για τα μέτρα στο φάρμακο

Ουρές για …3 εξετάσεις! Δωρεάν εισιτήριο υγείας αλλά με το σταγονόμετρο

ΕΟΠΥΥ αλά γερμανικά! Τα σχέδια Άδωνι για πολυϊατρεία-προσωπικό και οι αντιδράσεις