ΣΟΚ στη χώρα: Δύο νεκροί- δύσκολες ώρες για τον 29χρονο!

  • Iatropedia
Σοκαρισμένο παρακαλουθεί το Πανελλήνιο την επόμενη μέρα της εν ψυχρώ δολοφονίας δύο νεαρών ατόμων μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο. Ο 29χρονος χαροπαλεύει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον 29χρονο Αλέξανδρο Γέροντα δίνουν οι γιατροί του Γ.Γεννηματάς μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση των τραυμάτων που έγινε τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα.

Σύμφωνα και με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Όπως αναφέρουν οι γιατροί του Νοσοκομείου:διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στις 19.35 φέρων διαμπερές τραύμα, στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή υποκλείδια χώρα, ως πύλες εισόδου – εξόδου.

Χειρουργήθηκε άμεσα από ομάδα χειρουργών και θωρακοχειρουργών και ευρέθησαν:

• Κάκωση σπληνός

• Τραυματισμός στομάχου

• Ρήξη διαφράγματος και

• Τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονος με ενδοπνευμονική αιμορραγία.

Έγινε σπληνεκτομή και απεκαταστάθηκαν οι λοιπές βλάβες. Ο ασθενής παρέμεινε διασωληνωμένος και οδηγήθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου και θα παραμείνει νοσηλευόμενος. Θα παρακολουθείται από τη χειρουργική ομάδα. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη».

Το χρονικό του αίματος

Οι δολοφονίες έγιναν περίπου στις 19:20 έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όταν δύο άγνωστοι με μοτοσικλέτα πέρασαν και θέρισαν τα νεαρά παιδιά.

Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που εκλήθησαν αμέσως και από περαστικούς, μετέφεραν μέσα σε λίγα λεπτά τους δύο άτυχους νεαρούς στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Ο ένας είχε χάσει ήδη τη μάχη για τη ζωή ενώ ο δεύτερος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο τρίτος τραυματίας που είναι ακόμη εξαιρετικά βαριά, μεταφέρθηκε επίσης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας όπου και οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή του.

Από την πρώτη στιγμή για την κατάσταση ενημερώθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση των δύο νοσοκομείων, ώστε να πληροφορείται καταρχάς για την πορεία του τραυματία που είναι στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, αλλά και για τα τραύματα που έφεραν τα δύο άτυχα νεαρά παιδιά που έχασαν τη ζωή τους.

Λίγο πριν τις 12 τη νύχτα της Παρασκευής εκδόθηκε και η επίσημη ανακοίνωση από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. Σύμφωνα με αυτήν: «Περί ώραν 19:23 προσεκομίσθησαν νεκροί, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στα ΤΕΠ Χειρουργικού τομέα του ΓΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ, 2 άρρενες, Έλληνες υπήκοοι 22 και 27 ετών αντίστοιχα, με θανατηφόρα τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Μετά την διαπίστωση του θανάτου και την κατάλληλη προετοιμασία των νεκρών έγινε αναγνώριση από τους συγγενείς των θυμάτων.

Επίσης ένας βαριά τραυματίας, άρρεν, Έλληνας υπήκοος 29 ετών, διεκομίσθη στο ΓΝΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ φέρων τραύμα από πυροβόλο όπλο στη θωρακική χώρα. Βρίσκεται σε εξέλιξη η χειρουργική του αντιμετώπιση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις για τις δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο: «έχουμε συγκλονιστεί όλοι»!

Έρχονται νέοι διοικητές και στην Αττική με…γαλάζιες και πράσινες αποχρώσεις! Οι μισθοί και τα ρουσφέτια

ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν και πάλι οι νοσηλείες στις ιδιωτικές κλινικές! Ανέστειλαν την επίσχεση

Δώρο ζωής 1 εκατ. ευρώ από τη Pfizer! Δωρεάν 80.000 φάρμακα για ανασφάλιστους