ΣΟΚ: Η φωτό που σάρωσε το διαδίκτυο από κοπέλα με καρκίνο του δέρματος (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Iatropedia
Με μια συγκλονιστική της κίνηση, η 27χρονη Tawny Willoughby από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ, σόκαρε ολόκληρο τον κόσμο και έφερε με τον πιο δυνατό τρόπο το μέγα ζήτημα της ευαισθητοποίησης όλων για τους κινδύνους του σολάριουμ και της αλόγιστης ηλιοθεραπείας σε σχέση με τον καρκίνο του δέρματος.

Η Tawny είναι νοσοκόμα στο επάγγελμα και έχει διαγνωστεί με βασικοκυτταρικό καρκίνωμα πέντε φορές και με ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα ακόμα μία φορά.

Η ίδια πριν από μερικές ημέρες, στις 26 Απριλίου, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook με την οποία γνωστοποιούσε το τι περνάει πηγαίνοντας στον δερματολόγο κάθε 6 έως 12 μήνες κάνοντας ειδική θεραπεία αφαίρεσης καρκινωμάτων από την επιδερμίδα της σε κάθε επίσκεψη.

Όπως αποκάλυψε η ίδια, πήγαινε πολύ τακτικά για να κάνει τεχνητό μαύρισμα με τη μέθοδο του σολάριουμ από μικρή ηλικία και διαγνώστηκε πρώτη φορά με μελάνωμα στα 21 της χρόνια.

Όσο και αν σοκαρίστηκε και όσο και αν έκτοτε προσέχει όσο μπορεί την έκθεσή της στον ήλιο, η Tawny έχει διαγνωστεί πολλές φορές ακόμα με δερματικά καρκινώματα, όλα εξαιτίας της απρόσεκτης χρήσης του σολάριουμ, αλλά και των ελλιπών μέτρων προστασίας που λάμβανε (ελάχιστη χρήση αντηλιακού κλπ).

Η ίδια γράφει ότι έχει λάβει πολλές θεραπείες για τους πολλαπλούς καρκίνους της. Μια κρέμα που ονομάζεται Aldara (imiquimod) είναι αυτή που προκάλεσε αυτό που βλέπετε στο πρόσωπό της, ως μέρος της θεραπευτικής της αγωγής.

Επίσης έχει δοκιμάσει άλλες μεθόδους θεραπείας όπως απόξεση, κρυοχειρουργική, χειρουργική τομή και φωτοδυναμική θεραπεία.

Η φωτογραφία της έγινε “viral” στο διαδίκτυο και με αυτό τον απλό, όσο και ωμό τρόπο, η 27χρονη πέτυχε να επαναφέρει το ζήτημα της προστασίας της επιδερμίδας μας από τον ήλιο, ειδικά τώρα που ξεκινάει η νέα καλοκαιρινή περίοδος.

Δείτε όλη την ανάρτησή της στο Facebook…

Δείτε το βίντεο από το σχετικό ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού:

http://www.health24.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μελάνωμα: Ποιοι κινδυνεύουν

Πως ο ήλιος καταστρέφει το δέρμα ακόμη και με αντηλιακά