Σκοτώνουν και τους ασθενείς με Aids! Χωρίς φάρμακα το Τζάνειο λόγω έλλειψης ρευστού

  • Iatropedia
Δραματική έκκληση προς την Υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη κάνει ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Τζανίου που έχει και καθήκοντα Διοικητή Στέφανος Φούσας, να παρέμβει άμεσα ώστε να αγορασθούν φάρμακα για τους ασθενείς με Aids. Τελείωσαν τα χρήματα και μαζί τους και τα φάρμακα.

Το Νοσοκομείο αδυνατεί να χορηγήσει αντιρετροϊκά φάρμακα στους ασθενείς που παρακολουθούνται στη Μονάδα Λοιμώξεων του Τζενίου λόγω εξάντλησης του Προϋπολογισμού, οπότε δεν είναι δυνατή η παραγγελία φαρμάκων, σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του καταδεικνύοντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσηλευτικά ιδρύματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του στην κ.Σκοπούλη: «το «ΤΖΑΝΕΙΟ» Νοσοκομείο αδυνατεί να χορηγήσει αντιρετροϊκά φάρμακα στους ασθενείς που παρακολουθούνται στη Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου μας Λόγω εξάντλησης του Προϋπολογισμού, οπότε δεν είναι δυνατή η παραγγελία φαρμάκων»

και συνεχίζει: «Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες τις οποίες πρέπει να προβούμε για αν μη διακοπεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς με HIV Λοίμωξη που θα είχε σαν συνέπεια την επιβάρυνση της υγείας τους καθώς και της δημόσιας Υγείας και θα επιβαρύνει μακροπρόθεσμα το κόστος θεραπείας.»

Η 2η Υγειονομική περιφέρεια πάντως διαψεύδει ότι υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων: «Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε δεν αντιστοιχεί στη πραγματικότητα, καθώς καλύπτονται πλήρως τις ανάγκες των οροθετικών πολιτών στις προβλεπόμενες αντιρετροϊκες θεραπείες.

Καμία υπηρεσία της αρμοδιότητας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας δεν ανέφερε έλλειψη ή αδυναμία κάλυψης των ειδικών αυτών θεραπειών. Οι υπηρεσίες μας μεριμνούν ώστε να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα είδη στην αναγκαία και επιβαλλόμενη ποσότητα.

Η μέριμνα αυτή επιβάλλει την ποσοτική και πρώιμη έκφραση των προβλέψιμων σχετικών αναγκών στις αρμόδιες υπηρεσίες και την ένταξη των σχετικών κονδυλίων στους προϋπολογισμούς.

Οι υγειονομικές μονάδες της 2ης Υ.ΠΕ που εντέλλονται να χορηγούν αυτές τις εξειδικευμένες και υψηλού κόστους θεραπείες, βρίσκονται συνεχώς σε συνεργασία τόσο μεταξύ τους, όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την αδιατάρακτη θεραπευτική κάλυψη των οροθετικών πολιτών».