Σκοτωμός Βορίδη-Προέδρου ΕΟΠΥΥ για το τεστ ΠΑΠ! Όλο το παρασκήνιο

  • Iatropedia
Δουλειές... άνοιξαν τελικά στην κυβέρνηση με το κούρεμα των διαγνωστικών εξετάσεων που προώθησε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. Στη κόντρα του βγαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, ο οποίος φημολογείται πως θα απομακρυνθεί παρ αυτά από τον Οργανισμό.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε αντίθεση με τον πολιτικό του προϊστάμενο που κόβει χωρίς έλεος δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ο πρόεδρος του Οργανισμού εμφανίζεται …γαλαντόμος ανακοινώνοντας μάλιστα επισήμως πως ο ΕΟΠΥΥ δεν κόβει καμία προληπτική εξέταση.

Μάλιστα στο καυτό θέμα του Τεστ-ΠΑΠ για το οποίος πολύς λόγος έγινε, ο κ.Κοντός δηλώνει πως το χορηγεί κανονικά μία φορά το χρόνο και όχι μία φορά κάθε τρία χρόνια όπως λέει η απόφαση Βορίδη.

Μάλιστα για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του κόντρα σε3 όσα δηλώνει τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Υγείας, ο Δημήτρης Κοντός του τη …βγαίνει κανονικά λέγοντας: “Ο ΕΟΠΥΥ υπερβαίνει τις Κατευθυντήριες Οδηγίες και αποζημιώνει τα τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας μία φορά το χρόνο.

Κι αυτό γιατί σέβεται τις απόψεις αρκετών ιατρών στην Ελλάδα που προτείνουν την συγκεκριμένη διαγνωστική εξέταση κάθε χρόνο”.

Παρότι η απόφαση Κοντού διευκολύνει τις ασφαλισμένες καθότι θα απολαμβάνουν δωρεάν το τεστ ΠΑΠ, ουσιαστικά όμως πρόκειται για μια πρωτοφανή διαφοροποίηση υφισταμένου προς τον πολιτικό του προϊστάμενο.

Πηγές του iatropedia.gr αναφέρουν ότι η υπόθεση της υπόγειας κόντρας Βορίδη-Κοντού έχει γίνει προ πολλού θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή να λήξει η υπόθεση αθόρυβα. Κι όμως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έριξε και πάλι λάδι στη φωτιά ανακοινώνοντας πως ο οργανισμός θα καλύπτει το Τεστ ΠΑΠ κανονικά.

Ίσως με τον τρόπο αυτό να θέλει να περάσει το δικό του μήνυμα καθότι η φημολογία περί απομάκρυνσης του από τη θέση του έχει φθάσει και στα δικά του αυτιά.

Και το εντυπωσιακό είναι πως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά καταρρίπτει το επιχείρημα Βορίδη πως τα κουρέματα γίνονται για λόγους δαπάνης αφού δίνει στη δημοσιότητα τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε εξέταση. Και το περίεργο είναι πως το τεστ ΠΑΠ το οποίο ελάχιστες Ελληνίδες κάνουν με συνέπεια, κοστίζει στο σύστημα μόλις 1 εκατ. ευρώ το χρόνο.

ΤΕΣΤ ΠΑΠ

Ποσότητα Δαπάνη

2012 142.411 948.457,26 ευρώ

2013 187.136 1.246.325,76 ευρώ

2014 (8μηνο) 129.820 864.601,20 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγκαίνια μετά…μουσικής στον Ευαγγελισμό! Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι για την άφιξη του πρωθυπουργού

Μάχη Βορίδη-Φαρμακοβιομηχανίας για το «50-50»! Ποιος θα πληρώνει τη διαφορά στα φάρμακα;

Γιατροί προς Βορίδη: «Κόψτε μηχανήματα όχι εξετάσεις»! Γιατί ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια οι αξονικοί;

Έρχονται οι πρώτες ''καρατομήσεις'' στην υγεία! Ποιους θα απομακρύνει ο Βορίδης