Σκληροί χαρακτηρισμοί μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι τόνοι ανεβαίνουν όσο περνά η ώρα στην Βουλή με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη να ανταλλάσσει χαρακτηρισμούς με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Για «ανθρωπάκια» μίλησε ο κ. Γεωργιάδης και λίγο αργότερα το επέστρεψε ο κ. Πολάκης ο οποίος έβαλε στο «κάδρο» της αντιπαράθεσης και τον κ. Μάκη Βορίδη. Ο τελευταίος απάντησε ψύχραιμα ότι πρέπει να ανακαλέσει εντός Βουλής για να μην λύσουν τις διαφορές τους στα Δικαστήρια…

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Θυμάμαι την μαχητικότητα του κ. Συρμαλένιου για να μην μειωθούν οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά. Τελικά τα ψηφίζει όλα. Ακουσα και την κυρία Τελιγιορίδου να λέει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ένδεια. Αλήθεια; Για ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο με τα 700.000 ευρώ στην BlackRock, τον κ. Σταθάκη με τα 2.000.000 ευρώ και τον κ. Παπαδημητρίου. Πως αισθάνεστε υπουργέ Τσακαλώτε όταν πριν λίγα χρόνια ήσασταν σε ένα τραπεζάκι στην πλατεία Συντάγματος με ένα πανό «δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε». Σήμερα εισηγήστε αυτά τα φριχτά μέτρα για να πάρετε παραμετρικές διαφορές για να καταστήσουν βιώσιμο το χρέος. Ποιο χρέος; Αφού μας λέγατε δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε. Λέγατε ψέματα. Ζητήσατε συγγνώμη; Όχι αντιθέτως μας λέγατε ότι αν κατέβει το αφορολόγητο κάτω από 9.100 θα παραιτηθείτε από υπουργός και θα καταψηφίσετε το νομοσχέδιο. Ειλικρινά σας ρωτώ. Αισθάνεστε ότι διατηρείτε την αξιοπρέπειά σας; Αισθάνεστε ότι έχετε χάσει παντελώς την αξιοπρέπειά σας στην κοινωνία; Τη δήλωσή σας περί παραιτήσεων την έχουν ακούσει οι δανειστές. Ξέρετε τι λένε; «Αυτός ο Τσακαλώτος ότι και να πει δεν έχει σημασία. Αγαπάει τόσο την καρέκλα του που στο τέλος θα τα υπογράψει όλα» αυτά λένε. Στο you tube υπάρχει βίντεο με τον κ. Βέττα και με εμένα. Τότε ο Βέττας έλεγε δεν ψηφίζω μείωση αφορολόγητου και συντάξεων Του είχα πει «μην εκτίθεσαι παιδί μου. Θα τα ψηφίσεις όλα»».

Όταν διαμαρτυρήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκας του απάντησε: «Φωνάζει ο κ. Μπάρκας. Πώς γίνεται κ. Μπάρκα να μην ορκίζεσαι στον χριστιανικό όρκο γιατί είστε άθεοι και να πηγαίνετε σε λιτανεία στην περιφέρειά σας με γραβάτα; Δεν γίνονται και τα δύο».

Κλείνοντας κάλεσε τον κ. Παύλο Πολάκη να απαντήσει εάν «την βραδιά που καταθέσατε το μνημόνιο στην Βουλή και εσείς γιορτάζατε τα γενέθλιά σας με τον κ. Καμμένο στην βίλα του είχατε για παρέα τον Σταμάτη Γονίδη». «Πανηγυρίζατε γιατί κόβετε τις συντάξεις. Ντροπή σας. Φαρισαίοι Υποκριτές» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Πολάκης ανταπάντησε «είσαι ανθρωπάκι ελεεινής μορφής»… Αναλυτικά είπε: «Ανθρωπάκι είναι αυτός ο οποίος του δίνει διαταγή ο αρχηγός του κόμματός του και μαζί με τον διπλανό του κάνει ερωτήσεις για να πάρουμε πιο γρήγορα τα υποβρύχια και ανταμείβεται με θέση στην κυβέρνηση. Ανθρωπάκι ελεεινής μορφής είναι αυτός που δίνει σε συνέταιρο του διαφήμιση». Και πρόσθεσε: «Δεν συγκρινόμαστε. Ανθρωπάκι είναι αυτός που βλέπει ότι του καταστρέφεται το αφήγημα αριστερής παρένθεσης και προσπαθεί να λασπώσει, σπιλώσει για να περάσει το μήνυμα ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Εμείς και αύριο πρωί να φύγουμε έχουμε τρόπο να ζήσουμε.Το κατάλαβες κ. Αντιπρόεδρε μιας ιστορικής παράταξης που εκπροσωπείται σήμερα από θαυμαστές του Παττακού».