Σκάνδαλα φοροδιαφυγής και παρατυπίες από ιδιωτικές εταιρίες ασθενοφόρων

  • Iatropedia
Εκπρόσωποι εταιρειών με ιδιωτικά ασθενοφόρα μοιράζουν επαγγελματικές κάρτες σε ασθενείς και επισκέπτες σε δημόσια νοσοκομεία. Τα ασθενοφόρα τους κυκλοφορούν ανενόχλητα παντού χωρίς ειδική άδεια και σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς να "κόβουν" καν αποδείξεις για τις υπηρεσίες τους...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ελέγχους σε εταιρίες με ιδιωτικά ασθενοφόρα πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές Υγείας μετά από καταγγελίες πολιτών… Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, τα εν λόγω ιδιωτικά ασθενοφόρα, περνούν ανενόχλητα τις πύλες μονάδων υγείας και άλλων Οργανισμών όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και διακομίζουν ασθενείς.

Κι όχι μόνον αυτό, αλλά πραγματοποιούν ακόμα και αεροδιακομιδές με ιδιωτικά πτητικά μέσα, χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο.

Για συγκεκριμένες περιπτώσεις μάλιστα οι εποθεωρητές εντόπισαν και ενδείξεις ότι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ εμπλέκονται σε αυτές τις δραστηριότητες είτε ως πλήρωμα, είτε με άλλη ιδιότητα.

Οι έλεγχοι εντόπισαν επίσης φορτηγά αυτοκίνητα να μεταφέρουν ασθενείς χωρίς νόμιμα δικαιολογητικά και με εκτεταμένη φοροδιαφυγή…

Οι επιθεωρητές Υγείας καλούν τώρα τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε επανεκτίμηση του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των ιδιωτικών ασθενοφόρων και επανέλεγχο όλων των ιδιωτικών ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ.

Το σχετικό πόρισμα θα αποσταλεί τελικά στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών, στην Εισαγγελεία Διαφθοράς, στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών και στο ΕΚΑΒ.