Σύσκεψη στην Αριστοτέλους για τις βεβαιώσεις αποδοχών χωρίς υπολογισμό του clawback

  • Iatropedia
Έκτακτη σύσκεψη συγκαλέστηκε για σήμερα Τρίτη, στη 13.00 το μεσημέρι στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρουσία εκπροσώπων του ΠΙΣ, του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντού και του γενικού διευθυντή του Οργανισμού, Ιωάννη Βαφειάδη προκειμένου να ρυθμιστούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις βεβαιώσεις αποδοχών στους παρόχους.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το πρόβλημα είναι ότι στις βεβαιώσεις δεν περιλαμβάνεται το clawback του 2ου εξαμήνου του 2014, σε σχέση με το ατομικό όριο κάθε παρόχου, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση για το επιπλέον κονδύλι των 24 εκατ. ευρώ σε σχέση με το συνολικό κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων των παρόχων υγείας…

Ο υπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δοθεί παράταση έως το τέλος του 2015 για τη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους παρόχους.

Πρόκειται για οφειλές προς τους παρόχους υγείας μέχρι το τέλος του 2011 οι οποίες ανέρχονται μόνο για τα εργαστήρια και τα ιατρεία στα 280 εκατομμύρια ευρώ!

Να θυμίσουμε ότι το ποσό αυτό έχει επιστραφεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Εξάλλου, στο υπουργείο Υγείας προγραμματίζεται σύσκεψη όλων των συναρμόδιων φορέων για τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, γεγονός που προβάλλεται επιτακτικά το τελευταίο διάστημα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.