ΣΥΡΙΖΑ: “Ντίλερ των πολυεθνικών ο Άδωνις”! Στην αντεπίθεση η αξιωματική αντιπολίτευση για τα φάρμακα

  • Iatropedia
Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις κατηγορίες Άδωνι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διαπλέκεται με τα φάρμακα. Τι απαντά επίσημα το γραφείο Τύπου

Σε πολιτική θύελλα μετατρέπεται πλέον το θέμα των φαρμάκων καθώς Άδωνις Γεωργιάδης και ΣΥΡΙΖα κινούνται στα άκρα.

Μετά τις δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη ότι “κατηγορώ ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή”, αλλά και ότι επίσημα δόθηκε άρθρο στην εφημερίδα Αυγή για κατηγορίες εναντίον του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση εξακοντίζει κατηγορίες εναντίον του υπουργού υγείας τον οποίο κατονομάζει ως “ντίλερ των πολυεθνικών”.

“Οι αήθεις επιθέσεις του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσουν. Είναι άλλος ένας αποτυχημένος επικοινωνιακός αντιπερισπασμός με στόχο να αντιμετωπίσει την κοινωνική κατακραυγή για τις άθλιες πολιτικές στο χώρο της υγείας, για το κλείσιμο υγειονομικών μονάδων και την αυξανόμενη επιβάρυνση των ασφαλισμένων”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στους πιστωτές και τις μεγάλες πολυεθνικές σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Η τροπολογία Γεωργιάδη δεν υπηρετεί την αναβάθμιση της περίθαλψης και της πρόσβασης όλων των πολιτών σε ποιοτικά φάρμακα, αλλά την απαίτηση της τρόικας για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς και την άλωση της ελληνικής αγοράς από μεγάλες πολυεθνικές γενοσήμων, που θα ισοπεδώσουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Την ίδια στιγμή που ο ντίλερ των πολυεθνικών κ. Γεωργιάδης παριστάνει τον προστάτη των ασφαλισμένων, η κυβέρνηση απειλεί τη δημόσια υγεία, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών”.

Το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει επίσης: “Με τη νέα τιμολόγηση και την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση θα πέσει ακόμα περισσότερο, κάτω από τα όρια φαρμακευτικής κάλυψης του πληθυσμού και πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μ.ο, η κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη, ενώ προωθείται παράλληλα η ολιγοπωλιακή αναδιάρθρωση της αγοράς φαρμάκου και η επικράτηση μεγάλων πολυεθνικών γενοσήμων φτηνού κόστους μεν, αλλά αμφιβόλου ποιότητας”.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 26/11, στις 11.30 π.μ. θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για το θέμα των φαρμάκων από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, μαζί με τους Π. Κουρουμπλή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Ξανθό Ανδρέα, επικεφαλής της ΕΕΚΕ Υγείας, Γ. Μπασκόζο, μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος για θέματα Υγείας και Ν. Μανιό συντονιστή του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολομέτωπη επίθεση Άδωνι κατά Τσίπρα για τα φάρμακα: «Κατηγορώ ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή»

Λουκέτο διαρκείας στα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ:από 25 Νοεμ έως και 3 Δεκ.!

Οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαίτειο «έχτισαν» την είσοδο! Καβγάς Άδωνι με συνδικαλιστές

ΕΟΠΥΥ: Τελικά εξωσωματική και για τις ανύπαντρες! Τι διευκρινίζει Οργανισμός