Συνταγές μαγειρικής για υγεία και δύναμη χωρίς κόστος

  • Iatropedia
Με το πορτοφόλι άδειο και την αβεβαιότητα για το αύριο να πλανάται από πάνω μας, είναι χρήσιμο να διατηρήσουμε την ψυχραιμία και την καλή μας υγεία. Βασικός πυλώνας αυτών των δύο είναι η ισορροπημένη διατροφή με χαμηλό κόστος που θα μας τονώσει χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι μας...

Η διατήρηση της υγείας του σώματος αλλά και η ψυχολογική ισορροπία έχουν βασικό συστατικό την καλή διατροφή. Το iatropedia μάζεψε για εσάς τρεις επιλογές χαμηλού κόστους αλλά υψηλής διατροφής αξίας…

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Τί υπάρχει στο ψυγείο και τα ντουλάπια σας; Φρέσκα ή ξερά κρεμμύδια, ντομάτες, κολοκυθάκια, φασολάκια, μανιτάρια, άνιθο, μαϊντανό… Ό,τι από αυτά κι αν χρησιμοποιήσετε στην συνταγή που θα σας δώσουμε, ταιριάζει.

Χτυπάτε λοιπόν 2 αβγά για κάθε μερίδα που θέλετε, προσθέτετε ένα σφηνάκι γάλα εβαπορέ, αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε καλά. Σοτάρετε σε ένα τηγάνι όλα τα λαχανικά που διαθέτετε ψιλοκομμένα και μόλις μαραθούν είναι έτοιμα.

Βάζετε λάδι ή βούτυρο στον πάτο ενός μικρού ταψιού με βάθος και το βάζετε να κάψει μέσα στο φούρνο. Όταν κάψει καλά, το βγάζετε με προσοχή, ρίχνετε τα χτυπημένα αβγά και τα σοταρισμένα λαχανικά και βάζετε να ψηθούν στο φούρνο για 15 λεπτά.

Πίτσα σπιτική

Έχετε λίγο μπαγιάτικο ψωμί; Έχετε πίτες για τυλιχτά σουβλάκια; Έχετε αραβικές πίτες φρέσκες ή ξεραμένες; Ό,τι από αυτά κι αν χρησιμοποιήσετε για βάση, τα στρώνετε σε ένα λαδομένο ταψί, ρίχνετε άφθονη λιωμένη ντομάτα να μουσκέψει η βάση και στρώνετε από πάνω ό,τι υπάρχει στο ψυγείο… Διάφορα τυριά, κομματάκια κρέατος ή κιμά που περίσσεψε από προηγούμενο φαγητό, τριμμένα ή κομμάτια τυριών, μανιτάρια, σαρδέλες, ό,τι σας αρέσει…

Ψήνετε την πίτσα στον φούρνο και έχετε ανακυκλώσει διάφορα υλικά με τον πιο…νόστιμο τρόπο.

Κ​ριθαρότο θαλασσινών στην κατσαρόλα

Το μόνο που χρειάζεστε είναι 1 πακετάκι κριθαράκι μέτριο, ένα ξερό κρεμμύδι, μια μικρή συσκεασία καταψυγμένες, καθαρισμένες γαρίδες και σάλτσα ντομάτας.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα να σοταριστεί ψιλοκομμένο το ξερό κρεμμύδι, προσθέτε το κριθαράκι ωμό να σοταριστεί 2-3 λεπτά, βάζετε και τις καταψυγμένες γαρίδες ως έχουν να περαστούν από το λάδι και τέλος προσθέτετε την λιωμένη ντομάτα και ένα ποτήρι νερό. Θέλει να είστε επί 15 λεπτά περίπου συνεχώς από πάνω του και να ανακατεύετε για να μην κολλήσει και καεί. Αλλά σε 15 λεπτά θα απολαύσετε ένα υγιεινό, φθηνό και πεντανόστιμο πιάτο.