Σύννεφο παραιτήσεων στην Υγεία! Φεύγει και ο πρόεδρος του ΕΟΦ. Όλο το παρασκήνιο

  • Iatropedia
Μετά την παραίτηση-απομάκρυνση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, άλλη μία αποχώρηση έρχεται στην Υγεία αυτή του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Γιάννη Τούντα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στη μία μετά το μεσημέρι θα συναντήσει ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας τον νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για να του δώσει την παραίτησή του. Μια παραίτηση την οποία είχε δώσει και πριν από περίπου δέκα ημέρες και στον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.

Ο κ.Τούντας είχε επισημάνει στο παρελθόν και στο iatropedia.gr ότι θα αποχωρούσε από τον Οργανισμό μόλις θα άρχιζαν οι πρώτες μετατάξεις στον ΕΟΦ δεδομένου ότι από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του εκεί ζητούσε προσωπικό για την ενίσχυσή του.

Πρίν από λίγες ημέρες άρχισαν οι πρώτες αφίξεις εργαζομένων από άλλους φορείς του δημοσίου και έτσι ο Γιάννης Τούντας δίνει αύριο Πέμπτη την παραίτησή του. Στην επιστολή του πάντως αφήνει αιχμές για την συνεχή έλλειψη προσωπικού στον ΕΟΦ, για τη μη χάραξη εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο εδώ και τρία χρόνια που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, για την ανάγκη ενός απλού συστήματος τιμολόγησης και αποζημίωσης των φαρμάκων , ενώ καταλήγει μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος ολοκλήρωσε το έργο που είχε βάλει ως στόχο.

Πάντως έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr αναφέρουν ότι ο κ.Τούντας ενημέρωσε σήμερα Τετάρτη τον Άδωνι Γεωργιάδη για την κίνησή του και ο υπουργός Υγείας του επεσήμανε ότι δεν είχε πρόθεση να τον απομακρύνει.