Συνεργασία με το νοσοκομείο της Χίου αναζήτησαν από το Τσεσμέ…

  • Iatropedia
Υπογραφή πρωτοκόλλου μεταξύ των υπουργείων Υγείας της Ελλάδας και της Τουρκίας με σκοπό να δημιουργηθεί δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των νοσοκομείων Χίου και Τσεσμέ ζήτησε ο διοικητής του τουρκικού νοσοκομείου Yasin Akar ο οποίος συναντήθηκε με τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του «Σκυλίτσειου» νοσοκομείου Χίου, Λάκη Χαλκιά.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η συνεργασία θα προέβλεπε την δυνατότητα νοσηλείας ασθενών στο νέο νοσοκομείο του Τσεσμέ που θα εγκαινιασθεί τον Μάιο, συνολικής δυναμικής 100 κλινών, ώστε οι Χιώτες να καταφεύγουν στον Τσεσμέ αντί να μεταφέρονται με πτήσεις του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.

Επιπλέον οι γείτονες προέβαλλαν ως δυνατό επιχείρημα τη δυνατότητα μεταφοράς για τα πιο σοβαρά περιστατικά στο Νοσοκομείο της Σμύρνης.

Ο Έλληνας διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του «Σκυλίτσειου» Λάκης Χαλκιάς απάντησε ωστόσο ότι το νοσοκομείο της Χίου διαθέτει αφενός περισσότερες κλίνες (160) έναντι του νέου νοσοκομείου του Τσεσμέ που διαθέτει 100, αφετέρου ότι υπάρχει άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ, που έχει ως αποτέλεσμα ο συνολικός χρόνος αεροδιακομιδής να είναι κάτω από τις δύο ώρες,

«Ακόμα όμως κι όλα αυτά να μην υπήρχαν, δεν είναι στο χέρι μας η υπογραφή τέτοιων συμφωνιών. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία, όμως πρέπει να λυθούν τα προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε στους Τούρκους ομολόγους του ο κ. Χαλκιάς.

Καλή η αντίδραση του κ. Χαλκιά αλλά ας μην υπερβάλλουμε για την συνεργασία με το ΕΚΑΒ… Υπάρχουν και επείγοντα περιστατικά που χρειάζονται να περάσουν δύο 24ωρα πριν μεταφερθούν στην Αθήνα επειδή δεν βρίσκεται εφημερεύον νοσοκομείο να τα υποδεχτεί… Μεταξύ μας αυτά!