Συνεδριάζουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παρουσία κομμάτων! Η ύστατη μάχη για τις απολύσεις

  • Iatropedia
Κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο κάνουν πλέον οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ λίγες ημέρες πριν προωθηθεί το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη για τις αλλαγές στον Οργανισμό. Έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου σήμερα όπου έχουν προσκληθεί επίσημα τα κόμματα για να πάρουν θέση για τις απολύσεις των γιατρών

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα φαίνεται πως είναι πλέον η κατάσταση για τους μάλλον «εγκλωβισμένους» γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καθώς έχουν περάσει ήδη δυο μήνες με απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς όμως να αλλάζει τίποτε. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά και τη συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ δε φαίνεται να υποχωρεί στο νομοσχέδιο, που προβλέπει ξεκάθαρα απολύσεις αλλά και αυτό-απομακρύνσεις.

Ο κλάδος έχει αποφασίσει εδώ και μέρες να βάλει στο «παιχνίδι» όλα τα κόμματα παρότι το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον δεν προτίθεται να πάρει ευθέως θέση κατά της νέας εργασιακής σχέσης που προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης και προβλέπει «πλήρη και αποκλειστική απασχόληση». Δηλαδή κλείσιμο ιδιωτικών ιατρείων ή αλλιώς απόλυση.

Την απεργία τους- όπως και να χει -θα τη συνεχίσουν έως και τις 24 Ιανουαρίου και «μετά βλέπουμε και πάλι, μπορεί να μας και βρει το Πάσχα» διαμηνύουν χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστές στον υπουργό Υγείας.

Πάντως ο κλάδος έχει αποφασίσει εδώ και μέρες να βάλει στο «παιχνίδι» όλα τα κόμματα παρότι το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον δεν προτίθεται να πάρει ευθέως θέση κατά της νέας εργασιακής σχέσης που προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης και προβλέπει «πλήρη και αποκλειστική απασχόληση». Δηλαδή κλείσιμο ιδιωτικών ιατρείων ή αλλιώς απόλυση.

Άλλο ένα αγκάθι όμως στις κινητοποιήσεις του κλάδου είναι το γεγονός ότι το νομοσχέδιο Άδωνι προβλέπει ξεκάθαρα ότι κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ θα κλείσουν και οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τους ιδιώτες γιατρούς, τα κέντρα υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Και αυτό είναι ένα σημείο που προβληματίζει δεόντως τους απεργούς καθώς με κλειστά πολυιατρεία οι απεργιακές τους κινητοποιήσεις αποδυναμώνονται.

Το «παιχνίδι» πάντως μεταξύ απεργών και κυβέρνησης αναμένεται να συνεχισθεί και το επόμενο διάστημα καθώς πολλοί γιατροί προερχόμενοι κυρίως από τη γαλάζια παράταξη απειλούν ότι θα παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες ως μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση. Άλλωστε οι εκλογές είναι κοντά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Με χρέωση τα τηλέφωνα και για ραντεβού με ιδιώτες γιατρούς

Όταν η Ελλάδα χάνει εκατ. ευρώ από κλινικές μελέτες και κερδίζει η …Τουρκία!

Η μάχη της…ασπιρίνης και τα φάρμακα μέσω ΚΤΕΛ! Γιατί αντιδρούν οι φαρμακοποιοί

Ναι μεν αλλά ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο του ΕΟΠΥΥ! Τι ζητούν να αποσυρθεί