Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί! Χωρίς δωρεάν φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους επ αόριστον αποφάσισαν αργά το βράδυ της Τετάρτης οι φαρμακοποιοί της Αττικής στη γενική συνέλευση του κλάδου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν να μη δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και εκείνοι θα πρέπει να πληρώνουν τη θεραπεία από την τσέπη τους.Οι φαρμακοποιοί δε θα σταματήσουν αν δεν εισπράξουν όλες τις οφειλές και των προηγούμενων χρόνων.Όπως τονίζουν μέχρι σήμερα έχουν αποπληρωθεί μόνο δύο μήνες από το 2012. Στο μεταξύ σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με το που καταλήγουν τα χρήματα των Ταμείων και δε φθάνουν τελικά στους φαρμακοποιούς κάνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος.

Με χρήματα από την τσέπη τους και χωρίς συνταγές φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να αγοράζουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακά τους τουλάχιστον στην Αθήνα καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προτίθεται να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του έως ότου αποπληρωθούν όλα τα χρέη όχι μόνο του ΕΟΠΥΥ αλλά και τα παλαιότερα των άλλων Ταμείων.

«Η πρότασή μου είναι συνέχιση επ’ αόριστον και μέχρις εσχάτων! Τελεία και παύλα. Θα μας πληρώσουν αυτά που μας χρωστάνε και των προηγούμενων χρόνων. Διότι έρχονται φόροι, έρχονται όλα. Και αν δεν μας τα δώσουν θα προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών στους φόρους ενώ θα κινηθούμε και νομικά εναντίον τους. Θα φθάσουμε και στα δικαστήρια της Ε.Ε.» λέει χαρακτηριστικά στο iatropedia ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής.

Όσο για το που πηγαίνουν τα χρήματα που είναι να δοθούν στους φαρμακοποιούς; Ο Κώστας Λουράντος δηλώνει: «έχω σαφείς αποδείξεις ότι με τα χρήματά μας πληρώνουν άλλους κλάδους και όχι μόνο αυτό.

Για παράδειγμα ο ΟΓΑ παίρνει τα χρήματα που είναι να δώσει στους φαρμακοποιούς και πληρώνει ταξίδια, εκδηλώσεις και άλλα ανάλογα έξοδα αλλά και συντάξεις. Δε θα γλιτώσουν από εμάς» καταλήγει ο πρόεδρος του ΦΣΑ!