Συνεχίζεται το μπλόκο στον Ανδρέα!

  • Iatropedia
Εκτός γραφείου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Υγείας καθώς το υπουργείο του στην οδό Αριστοτέλους εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατάληψη και θα είναι τουλάχιστον μέχρι και αύριο.

Το κεντρικό κτίριο έχει καταληφθεί τις τελευταίες ημέρες από εργαζόμενους του υπουργείου που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς αλλά και για όλες τις αλλαγές που τους φέρνουν ένα βήμα πριν την οικονομική εξάντληση.

Λάδι στη φωτιά έριξε και το πολυνομοσχέδιο του Ανδρέα Λοβέρδου που υποβαθμίζει πλήρως το χώρο της υγείας και την περίθαλψη.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας σημειώνουν ότι το νομοσχέδιο «σκούπα», που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόϊκα, επιμένει στην αδιέξοδη, βάρβαρη και αυταρχική πολιτική της.

Και αυτό διότι με το νομοσχέδιο αυτό:

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που παρέχουν τα δημόσια Νοσοκομεία υποβαθμίζεται περαιτέρω.

Νοσοκομεία συγχωνεύονται και λειτουργούν με ενιαίους οργανισμούς, οργανικές θέσεις καταργούνται και ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις προσωπικού.

Συρρικνώνεται η Κοινωνική Πρόνοια και Αλληλεγγύη, μεταφέρονται οι Δ/νσεις Πρόνοιας από το Υπουργείο Εργασίας, χωρίς καμία πρόβλεψη για τους Προνοιακούς Φορείς που υπάγονται σε αυτές αλλά και την τύχη του υπηρετούντος προσωπικού

Μπαίνουν νέοι περιορισμοί στην συνταγογράφηση, αφού οι γιατροί υποχρεώνονται να συνταγογραφούν την δραστική ουσία.

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας δηλώνουν ότι η νέα επίθεση σε βάρος των μισθών, συντάξεων καθώς και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού δεν θα περάσει και ζητούν να αποσυρθεί, το νομοσχέδιο για την Υγεία – Πρόνοια.